Gå direkt till Nyheten (Hela regionen blir rättvisehandlande)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hela regionen blir rättvisehandlande

Publicerad tisdag, 12 maj 2015, 14:38 av Björn Smitterberg

Idag har Regionfullmäktige beslutat om att bli en Fairtrade region.

För att Västra Götaland ska kunna bli en diplomerad Fairtrade region krävs tydliga och djärva mål kring etiska krav inom offentlig upphandling, att regionen ska ha som målsättning att tillhandahålla Fairtrade certifierade alternativ där det är möjligt och att regionen ska konsumera varor producerade i enlighet med principen om rättvis handel.

Västra Götalands-regionen uppfyller redan idag många av de kriterier som krävs för en certifiering. 11 av regionens 49 kommuner (bl a Lidköping) är Fairtrade City diplomerade, vilket påvisar och uppfyller kriteriet om att tillgången till Fairtrade certifierade produkter i regionen är god.