Gå direkt till Nyheten (Hotar lämna Svenska kyrkan för att hundar inte får rastas vid kyrkan)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 20 januari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hotar lämna Svenska kyrkan för att hundar inte får rastas vid kyrkan

Publicerad söndag, 10 maj 2015, 12:30 av Björn Smitterberg

hundraststopp-lopMiljöpartisten Anna Kelemen hotar lämna Svenska kyrkan: Orsak hundar får inte rastas på kyrkogården vid S:t Nicolai. Anna Kelemen är även invald i Lidköpings kyrkofullmäktige. På sin facebook-sida skriver Anna Kelemen att hon är oerhört upprörd över förbudet – hon tycker det skulle vara skyltar om att man skall hålla rent efter sin hund, inte förbjuda.

hundraststopp

Uppgifterna kommer från hennes egen facebook-sida. Lidköpingsnytt har försökt få kontakt med Anna Kelemen på olika sätt och emotdser hennes kommentar.

Citat från hennes sida:

– Oerhört upprörd!!!!! …Jag funderar att gå ur från Svenska kyrkan !!! Jag känner mig kränkt av kyrkans skyltar runt Nikolai kyrkans park!!! 4 Skyltar som jag har inte sett tidigare….” Förbjudet att rasta hundar”….Förbjudet??? …Som innebär för mig att jag kan inte gå genom den parken bara för att jag har ingen aning om om mina vovvar ska kunna  hålla att inte bajsa eller urinera på gräsmattan….jag bruka plocka upp självklart oavsett var dom gör sina behov….

kelemen-ejstes_130915Anna Kelemen – arkivbild –  tagen inför senast kyrkovalet.

– För mig den parken är vilken park som helst! Och jag betalar ganska saftig kyrkoskatt med ……och jag får inte ens gå genom den parken med mina vovvar eller om jag har lust att sätta mig ner på en bänk på kyrkans park????Jag kommer inte och ta hänsyn på den tavlan!!!….

– Djuren är en del av skapelsen, men enligt Lidköpings församlingens bestämmelse vovvarna är inte välkomna i kyrkans gård!!! Skamligt!!

Tillägg 15,10: En läsare påpekar att förbudet finns i kommunens lokala ordningsstadga.

11 kommentarer på “Hotar lämna Svenska kyrkan för att hundar inte får rastas vid kyrkan”

 1. Danne Dyckert & K H skriver:

  Förstår inte riktigt problemet?
  Om det nu är förbud så gäller det väl alla inte bara personen i fråga.
  Alltid lika spännande med folk som får för sig att regler gäller andra men inte de själva..
  Men hon är ju iaf underhållande.

 2. 9969 skriver:

  Med en partiledare som Åsa Romson kan man nog inte begära mer av en miljöpartist!!

 3. Redaktören skriver:

  Har funderat – vad menar du egentligen? Hon följer ju reglerna – men protesterar mot dem?

 4. Johan skriver:

  Som jag tolkar det är det inte förbjudet att gå igenom parken med en hund. Det är förbjudet att rasta hunden, dvs. gå med den i parken för att den ska göra sina behov, det står inte att det är helt förbjudet att gå igenom parken med en hund, eller att använda bänkarna med sällskap av en hund.

 5. sole skriver:

  Jag antar att kyrkans personal fått nog av att plocka upp hundskit, för utan orsak hade nog skylten aldrig kommit upp.

 6. asdfg skriver:

  ”Jag kommer inte och ta hänsyn på den tavlan” = hon kommer bryta mot förbudet. det står ju där klart att hon inte tänker följa reglerna.

 7. Redaktören skriver:

  Jo,jag tänkte på ett annat sätt. Fel förstås.

 8. rödgrönrebell skriver:

  Trevligt med folk som vågar ta strid för det de tror på. Det är allt för ovanligt i det här landet.
  Synd bara att det är en totalt irrelevant trams-fråga hon brinner så för…

 9. JorgenSocialliberal skriver:

  Men det är synnerligen märkligt att agera som om man inte har att ta ansvar för frågan när man, de facto, har ett förtroendeuppdrag att leva upp till! Jag tycker detta ställer hela den övriga politikerkåren i kyrkan i dålig dager. Så frågan får en bitter eftersmak.
  Idag var hela Facebook inlägget borttaget, så då föds omedelbart frågan om att ta ansvar för sin uppfattning. Om man öser på och sedan tar bort sin ståndpunkt, inger det förtroende?

 10. Civilkurage skriver:

  Miljöpartist?? :-)

 11. Pseudonymos skriver:

  Det märkliga är att hon själv som politiker kan verka för att förbudet hävs. Börja i den egna partigruppen.

Kommentarerna är stängda