Gå direkt till Nyheten (SD kräver mat utan antibiotika)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

SD kräver mat utan antibiotika

Publicerad onsdag, 15 april 2015, 11:46 av Redaktionen

sd-logo-ikonSverigedemokraterna i regionfullmäktige har lämnat en motion där man föreslår att den mat som serveras i regionens verksamheter skall vara garanterat fri från antibiotika. Och det utesluter alltså bl a kött från länder som inte garanterar att köttet är fritt från antibiotika.

I motionen föreslås att alla inköpsrutiner ändras så att svensk mat upphandlas.

I motionsfloden från SD föreslås också att det görs en satsning på att bevara kulturmiljöer:

– SD föreslår att Västra Götalandsregionen utreder och ger ett förslag för beslut på hur man kan skapa en sammanhållen organisation för att verka för att restaurera byggnader och andra kulturhistoriskt intressanta objekt.