Gå direkt till Nyheten (Krävde krafttag för fler bussresenärer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Krävde krafttag för fler bussresenärer

Publicerad Monday, 30 March 2015, 22:38 av Björn Smitterberg

– Vi har bussarna, vi har trafiken. Men det skall inte vara ett arbetsmarknadsprojekt, sa Pär Johnson, Folkpartiet, som föreslagit att Lidköping ska låta resenärer åka gratis en period.

– Vi måste få en attitydförändring, fortsatte Pär Johnson.

Vänsterpartiets Claes-Göran Borg sa att allt som är utanför avtalet med Västtrafik får kommunen betala. Därför blir det en fråga.

– Folkpartiet har drivit krav på att avgifter ska höjas, och då vet man att avgifterna sjunker. När vi flyttade ansvaret för trafiken regionen och Västtrafik var förhoppning att få ett biljettsystem som ger oss fler resenärer.

– Vi ställde kravet på höjda priser ni kollektivtrafiken när frågan ställdes mot att sänka budgeten för sjukvården, sa Pär Johnson. Då var valet lätt. Nu skulle det handla om en mycket liten summa för att genomföra en gratis kollektivtrafik i kommunen en begränsad tid.

Göran Larsson, Miljöpartiet, överraskade när han sa att Lidköpingsborna väljer hellre bilen och att trafiklösningarna måste bygga på kombinationen bil – cykel – buss.

Pär Johnson fick se sitt förslag om sex månaders “gratis” bussresande i kommunen nedröstat.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Funderar
Gäst
Funderar
30 March, 2015 11:43

Varför inte gå halva vägen och subventionera busskortet lite liknande som de gör i Göteborg. Eftersom det inte går att åka efter kl 19 vardagar och efter kl 14 lördag och inget på söndagar, går det inte att ersätta en bil och är inte värt sitt pris… Testa att sänka priset med 100-200 så kanske det blir ändring…