Gå direkt till Nyheten (Kulturvård och trädgårdar – Onsdagstema på biblioteket)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kulturvård och trädgårdar – Onsdagstema på biblioteket

Publicerad lördag, 21 mars 2015, 07:53 av - Inskickat material

joachim-löfgren_150321På onsdag gästas stadsbiblioteket av trädgårdsmästare Joachim Löfgren som kommer att berätta om ”Cottage Gardens”.

Joachim har tidigare arbetat som trädgårdsmästare på Mästers i Götene men finns numera på Lidens handelsträdgård i Lidköping. Han är utbildad vid Göteborgs universitet Dacapo i Mariestad, och har även studerat kulturvård. Han har kopplat ihop dessa ämnen i studiet av historiska trädgårdar och framför allt 16-, 17-, och 1800-talets trädgårdsmästares praktiska hantverkskunskaper.

Med begreppet ”Cottage Gardens” menas en färgrik trädgård som anpassats efter de naturliga förutsättningarna och smälter in i miljön. ”Den kan se oplanerad och vildvuxen ut men det ofta ett stort arbete som finns bakom” säger Joachim som ser en ny trend med mer blommor och annan växtlighet efter ”stenplatteperioden” i svenska trädgårdar.

– Onsdag 25 mars kl. 18:30 på Stadsbiblioteket i Lidköping.