Gå direkt till Nyheten (Dags att söka feriepraktik i Västra Götalandsregionen)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 02 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Dags att söka feriepraktik i Västra Götalandsregionen

Publicerad torsdag, 05 mars 2015, 10:10 av Redaktionen
vgregion-ikonFör 17:e året i rad erbjuder Västra Götalandsregionen i sommar feriepraktik till gymnasieungdomar. Praktiken syftar till att ge ungdomarna kunskap om Västra Götalandsregionens verksamheter, öka intresset för bland annat hälso- och sjukvård och medverka till framtida yrkesval.
– Även i år satsar vi inom Västra Götalandsregionen på att ge ungdomar möjlighet att få kunskap om våra verksamheter, och arbetslivserfarenhet. Genom att ge dem en bra praktik, hoppas vi göra ungdomarna intresserade av de många olika yrken vi erbjuder och som de kan utbilda sig till, säger Marina Olsson, personaldirektör inom Västra Götalandsregionen.
Feriepraktikplatserna finns i flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, flest inom hälso- och sjukvård och serviceverksamhet, men även inom andra verksamheter och områden som tandvård, naturbruksgymnasier, folkhögskolor, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, administration, teknik, regionutveckling och mänskliga rättigheter.

Kort sammanfattning om feriepraktiken:

 • Ungdomar som har sommaruppehåll under pågående gymnasieutbildning, alltså alla de ungdomar som har sommarlov mellan årskurs 1 och 2 respektive 2 och 3 på gymnasiet, är välkomna att söka feriepraktik hos Västra Götalandsregionen.
 • Den som söker feriepraktik hos Västra Götalandsregionen ska vara folkbokförd i Västra Götaland och inte haft feriepraktik inom våra verksamheter tidigare år.
 • Västra Götalandsregionen erbjuder cirka 550 feriepraktikplatser.
 • Feriepraktiken pågår under max 8 timmar om dagen, och sammanlagt max 4 veckor under perioden juni till augusti.
 • Lönen är 75 kronor i timmen, inklusive semesterersättning.
 • Feriepraktikanterna får prova på olika arbetsuppgifter under handledning och tillsammans med erfaren personal. De ersätter inte någon ur den ordinarie personalen.
 • Feriepraktiken har som huvudsyfte att ge kunskap om olika yrken och verksamheter. Därför krävs inte körkort eller tidigare yrkeslivserfarenhet. Det enda kravet är att de är gymnasiestuderande ungdomar.
 • Man kan även läsa om feriepraktiken på Facebook, sök på Västra Götalandsregionen.
 • Sista ansökningsdag är måndag 31 mars.