Gå direkt till Nyheten (S-Kvinnor tar till väskan…
Kräver fler påklädda statyer)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 10 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

S-Kvinnor tar till väskan…
Kräver fler påklädda statyer

Publicerad måndag, 02 mars 2015, 11:26 av Redaktionen

veskaktion_150302S-kvinnor i Skaraborg ger sig nu in i handsväskdebatten och kräver fler påklädda kvinnor som statyer, gärna med handväskan i högsta hugg.

Enligt S-kvinnorna avbildas kvinnor som statyer mest nakna och värnlösa. Frågan har återigen blossat upp tack vare debatten om det ska bli en staty av Hans Runesson, berömda bild från 1985 när Danuta Danielsson från Polen, dängde handväskan i huvet på en nazist.

De båda riksdagsledamöterna Monica Green, Skövde, och Carina Ohlsson, Lidköping, gjorde gemensam sak med flera av Skaraborgs socialdemokratiska kvinnor och kräver att fler kvinnliga statyer dels ska ha kläder på sig och dels gärna avbildas med en handväska.

– För oss är det viktigt att kvinnor faktiskt kan vara både kraftfulla, spontana och kaxiga, säger Monica Green som var initiativtagare till väskaktionen.

-Fram för fler tuffa, modiga kvinnor som Danuta, hon är en förebild, säger Maria Radivoj från Nossebro som var värd för S-kvinnornas dag i Essunga kommun.

 veskaktion_150302I S-kvinnor handväskattack syns bland annat S-kvinnornas ordförande Carina Ohlsson, Lidköping, Maria Radivoj, Nossebro,  Monica Green, Ulla Andersson, Lisbet Hilmersson, Lidköping och Julia Björck, ordförande för S-kvinnor i Skaraborg.
Bilden är klickbar till större format. Privat foto.

– Lidköpingsnytt – www.lidkoping.se

10 kommentarer på “S-Kvinnor tar till väskan…
Kräver fler påklädda statyer”

 1. JorgenSocialliberal skriver:

  Det känns ju som det är tur att det inte finns så mycket stora politiska frågor att jobba med.

 2. 9969 skriver:

  Tycker ni kunde ha burka på er!

 3. kicki skriver:

  Är det ett skämt eller??? Trodde det var första april när jag läste det!!

 4. Bella skriver:

  Jag förutsätter att detta är en ” fritidsaktivitet ” och inte görs på betald arbetstid via skattebetalarna !!

 5. Petersomtalar skriver:

  Om dessa kvinnor kunde göra en lika stor attack mot könsstympning av kvinnor som sker i Sverige, men nej det gör de inte de är tysta på det området. Denna tystnad är lika med ett tyst medgivande till denna hemska sak. Nä ta era handväskor och gör något vettigt för kvinnorna.

 6. OveNordstrom skriver:

  Det ena måste ju inte utesluta det andra Jörgen. Ett parti måste ju kunna hantera mer än en fråga samtidigt. Det som är märkligt som jag ser det är att vi har en S-MP regering som bistår Ukraina och nazisterna där med pengar samtidigt som då S-kvinnor agerar mot nazister härhemma. Är de svenska nazisterna som strider för Ukraina i Azovbataljonen mer ”godhjärtade” än vad de är när de befinner sig i Sverige? Ofattbart att vi skickar pengar dit!

 7. rödgrönrebell skriver:

  Testa att googla ”S-kvinnor+könsstympning” så blir den första träffen ett uttalande där de kräver ett totalt förbud mot alla kvinnliga könsstympningar i irakiska Kurdistan…

  Jag tycker fruktansvärt illa om (s), och jag är ytterst misstänksam mot politiker i största allmänhet, men rätt ska vara rätt.

 8. Petersomtalar skriver:

  Har du sett någon lika dan demonstration som denna med handväskorna mot könsstympningen. Du skriver att de har gjort ett uttalande och inget mer. Ingen demonstration alltså rätt ska vara rätt eller hur. För det är väl så att du inte har sett dessa damer ha ett lika dant uppslag om könsstympning av kvinnor. Det är väl inte bara ett uttalande som de gjort

 9. rödgrönrebell skriver:

  Kallar du det där en ”demonstration”? De poserar framför en fotograf med handväskor, och gör ett medie-tränat uttalande…

  Uttalandet jag nämnde var den första träffen jag fick upp, och jag tog den som ett exempel för att motbevisa din lögn att de skulle ignorera frågan eller tom. ”vara för” de där barbarierna.
  De har antagligen gjort mer än så i kampen mot könsstympning, men jag pallar inte googla runt en massa för din skull så det får du allt göra själv.

  I vilket fall som helst så har de garanterat gjort mer än dig i frågan.

 10. Civilkurage skriver:

  En månad kvar till april, undrar vad de skall komma med då för att tangera detta. :-)

Kommentarerna är stängda