Gå direkt till Nyheten (Bernt Blomgren på konstföredrag – om Konsten)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bernt Blomgren på konstföredrag – om Konsten

Publicerad Friday, 27 February 2015, 11:12 av Redaktionen

Konstworkout-lop– Släpp det undermedvetna loss!
I samband med den kommande konstutställningen med konstnärsparet Kimmo Hakonen och Tina Haraldsson, höll den förre en föreläsning om konstskapandets förutsättningar.

Bilderna är klickbara till större format.

Utifrån personliga upplevelser av konst och enskilda konstnärer samt erfarenheter från det egna skapandet satte Kimmo Hakonen igång åhörarna i ett interaktivt sökande efter var och ens undermedvetna.

Nu var det inte något krav på ”självbekännelser”, utan kunde i lugn och ro, fast under en viss tidspress, fundera över egna associationer från givna bilder och fundera över en bild som haft stor betydelse. Sedan fick man förklara för bänkgrannen.

Konstworkout-1-120228

Tillsammans med en Kimmo Hakonen diskuterades sedan gemensamt olika bilder och vad som kunde läsas ut eller in i dessa.

Så att säga låta fantasin flöda – grunden för denna var enligt föredragshållaren att låta det undermedvetna komma fram och ”styra”.

De drygt 30-talet åhörarna deltog med liv och lust i denna konstnärliga seans, som säkerligen fick många, man hörde förstulna viskningar därom, att gå hem och plocka fram penslar och pennor för att så smått pröva sina undermedvetna resurser.

Konstworkout-2-150228

Detta var ett kul och intressant initiativ av Konstföreningen i samarbete med NBV och man såge gärna en fortsättning på Kimmo Hakonens stimulerande föredrag med kommande konstnärers syn på – Konsten.

©: Bernt Blomgren, Lidköpingsnytt – www.lidkopingsnytt.nu