Gå direkt till Nyheten (Så ska det städas – beslut på högsta region-nivå)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Så ska det städas – beslut på högsta region-nivå

Publicerad tisdag, 10 februari 2015, 15:03 av Redaktionen

Regionstyrelsen beslutade på tisdagen om en ny regiongemensam riktlinje för städningen i Västra Götalandsregionens vårdlokaler. Målet är förbättra städningens kvalitet och minska risken för vårdrelaterade infektioner. Både vård- och servicepersonal berörs av de nya riktlinjen.

Bakgrunden till riktlinjen är Västra Götalandsregionens löpande arbete med att förbättra vården och patientsäkerheten men även regionfullmäktiges uttalade mål att minska de vårdrelaterade infektionerna. Det har också kommit nya nationella rekommendationer för städning av vårdlokaler för att hindra och minska smittspridningen inom vården, rekommendationer som Västra Götalandsregionen nu tagit hänsyn till.

Den nya riktlinjen gäller all städning. Den innehåller tydliga ansvarsgränser för vem som ska göra vad och hur ofta det ska städas. Exempelvis ska det framöver, i lokaler där man bedriver patientarbete, städas en gång om dagen, även på helgerna, och i lokaler som många delar på, till exempel hygienrum, ska det städas flera gånger per dag.