Gå direkt till Nyheten (Årets utställningar i regi av Lidköpings Konstförening
Ordföranden berättar om planerna)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 22 mars 2019
 1. Dagens namn:
 2. Kennet och Kent
 3. I morgon:
 4. Gerda och Gerd

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Årets utställningar i regi av Lidköpings Konstförening
Ordföranden berättar om planerna

Publicerad söndag, 08 februari 2015, 13:15 av Björn Smitterberg

Måleri, skulptur och grafik. Varierat, lokalt, och favorit i repris. Lidköpings Konstförening presenterar ett brett utställningsprogram för 2015 i Lidköpings Konsthall.
– Ambitionen är att vi ska kunna fortsätta att bidra med utställningar som lockar och väcker intresse hos såväl Lidköpingsbor som tillresta besökare, säger Rolf Malm, ordförande i Lidköpings Konstförening.

Under 2015 arrangerar konstföreningen fem utställningar i konsthallen. Tre under våren och två under hösten omfattande totalt 15 veckor. Övrig tid arrangerar Lidköpings kommun utställningar i konsthallen som sedan 2013 ligger i det nya bibliotekshuset i Lidköping. Konstföreningen arrangerar även föreläsningsserier och konstresor för medlemmar och andra intresserade.

För första gången har konstföreningen tillsammans med utställande konstnärer även satt namn på respektive utställning. Först ut är utställningen ”Själens språk” där två Göteborgskonstnärer möter publiken med måleri och skulptur; Tina Haldorsson och Kimmo Hakonen. Vernissagedatum är 28 februari och utställningen pågår till den 21 mars.

En vecka senare presenterar konstföreningen måleri av Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski, Stockholm. Utställningen har namnet ”Bortom den manliga blicken” och pågår 28 mars till 25 april. Vårens tredje utställning är med Bertil Fredholm, Göteborg, känd och uppskattad av Lidköpingspubliken sedan en utställning för tio år sedan. Utställningen kallas kort och gott ”Måleri”.

Höstsäsongen för konstföreningen inleds med Lovisa Ivenholt, född i Lidköping och som efter utbildning på bland annat Kungliga konsthögskolan Stockholm och några år som verksam konstnär i Berlin nu återvänt till hemstaden. ”En midnattsdröm” är titeln på utställningen som pågår 29 augusti till 12 september.

Sista utställningen för året i regi av Lidköpings Konstförening är en samlingsutställning med grafiska blad från Hälsingborgs Grafiska. Vernissage Allhelgonahelgen, vilket även brukar innebära Konstafton i Lidköping.

– Förra året hade vi över 7000 besök under de utställningar konstföreningen arrangerade i konsthallen. I år spänner vi bågen ytterligare för att locka ännu fler. Inte minst med tanke på att föreningen 2016 firar 80-årsjubileum, då vi hoppas kunna erbjuda ett brett program med uppskattad konst av både samtida och dåtida konstnärer, säger Rolf Malm.

7 Comments

 1. RO

  Underligt att en förening ska bestämma vad som ska visas i kommunens och vår allas konsthall??

 2. Steric

  Imponerande program och enormt betydelsefullt att konstintresserade föreningsmedlemmar men en demokratiskt vald styrelse bestämmer vad som ska visas i stället för en kommunal tjänsteman!

 3. rödgrönrebell

  De har, i god demokratisk ordning, fått det uppdraget av politikerna. Vad är problemet?

 4. RO

  I demokratins namn har de (lotteriföreningen)inte något uppdrag åt kommunen.

 5. rödgrönrebell

  ”Lotteriföreningen”?

 6. rödgrönrebell

  Varför tror du annars att kommunen hyr ut en konsthall till en konstförening om inte för att ställa ut konst?

 7. RO

  Oj,du hade svaret själv;hyr ut till en.

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet