Gå direkt till Nyheten (Nytt Regionens hus vid Centralstationen i Göteborg för 900 miljoner)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 02 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt Regionens hus vid Centralstationen i Göteborg för 900 miljoner

Publicerad tisdag, 27 januari 2015, 14:01 av Redaktionen

Västra Götalandsregionens administrativa verksamheter i Göteborg ska samlas i ett nytt Regionens hus intill centralstationen.

Regionstyrelsen fattade på tisdagen beslut om ett förslag till finansieringen av projektet som kan samla de verksamheter som idag finns på 15 olika adresser till ett ställe. Nya regionens hus kommer, när det är klart kring årsskiftet 2018-2019, ha kostat drygt 900 miljoner kronor.

Även med ett nytt Regionens hus i Göteborg kommer Vänersborg fortsätta att vara Västra Götalandsregionens huvudsäte, huvud kontor och den plats där politiker och ledande tjänstemän samlas och har sina arbetsplatser. Ur ett regionperspektiv är det alltså inte fråga om att centralisera verksamheten till Göteborg. Det är de verksamheter som redan finns i Göteborg som ska samlas till ett fåtal platser.

Förutom nya Regionens hus vid Centralen kommer den administrativa verksamheten i Göteborgsområdet även att finnas på Bergfotsgatan i Mölndal och på sjukhusen.

Bakgrunden till det nya huset är ett uppdrag från regionfullmäktige 2007 att effektivisera lokalanvändningen i Göteborg. Redan 2010 beslutade regionfullmäktige att köpa Bergslagsbanans stationshus och marken norr om huset för att bereda plats för nybygget.

(Lidköpingsnytt, Nyheterna Lidköping, www.lidkopingsnytt.nu)

11 kommentarer på “Nytt Regionens hus vid Centralstationen i Göteborg för 900 miljoner”

 1. oliv skriver:

  Jaha 900 miljoner till byråkratin……………………men det finns inte pengar till att anställa vårdpersonal utan man låter de som arbetar gå på knäna…………

 2. JorgenSocialliberal skriver:

  Ja, att sådant här skapar frågetecken och uppgiven personal det kan jag förstå. Artikeln ger inget att hänga upp sina frågor på. Vad är hyreskostnaden för berörda kontor idag? Hur mycket overheadkostnader kommer att sparas?
  Men visst låter det oerhört konstigt att det inte skulle finnas lokaler för den volymen i Göteborg. Kanske inte i kvarteret runt centralen men någonstans i Göteborg måste det ju finnas?
  Hur kommer denna investering att bli en bättre arbetsmiljö för sjukvårdspersonal? Hur kommer patienterna att märka denna investering? Skapar investeringen mer bussturer i landsorten? Kommer vårdcentralen i landsorten få mer läkarbemanning?
  Kan hålla på och skriva massa frågor, men 1. Ingen kommer svara. 2. Ingen kommer bry sig!! 3. Många väntar nog redan på den pampiga invigningen, det kan ju vankas snittar!

 3. Funderar skriver:

  Äckligt och motbjudande och direkt stötande för alla underbetalda och överbelastade undersköterskor, sjuksköterskor mm…

 4. Nisse skriver:

  Nu kanske jag tänker fel här, men då (s) var det största partiet i regionfullmäktige både 2007 och 2010 borde du väl rikta den frågan till dina partikamrater som var med och fattade de här besluten?

 5. Redaktören skriver:

  Efter att ha forskat lite – hyran i det nya blir 20 miljoner om året.
  Men det framgår inte någonstans om det blir en besparing eller fördyring.

 6. JorgenSocialliberal skriver:

  Borde jag väl, men jag väljer ställa mina frågor öppet! Att gömma sig, och sina frågor, i ett parti är inte min grej!

  Jag tycker att står man för frågorna öppet kan trycket öka på att få svar, oavsett vem som svarar!

 7. rödgrönrebell skriver:

  Kan de inte hålla till i en kontorslokal i Frölunda eller något annat som vore oändligt mycket billigare? Ett cirkustält på Heden kanske?

  Mvh/”Skattebetalare”

 8. Håkan Härling skriver:

  Håller med!! Varför???

 9. OveNordstrom skriver:

  Man ska spara 20 milj kr/år jämfört med idag. 10 miljoner i sänkt hyra och 10 miljoner i sänkta servicekostnader.

 10. JorgenSocialliberal skriver:

  Verifierade siffror? Är inte detta ändå ett steg att flytta hela administrationen till Göteborg? Så känns det! Hur ser du på det??

 11. OveNordstrom skriver:

  Regionkansliets siffror.
  Det är en samlokalisering av kontor i Gbg som idag finns på 15 olika adresser.

Kommentarerna är stängda