Gå direkt till Nyheten (Ny VD för Länsförsäkringar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny VD för Länsförsäkringar

Publicerad tisdag, 13 januari 2015, 13:41 av - Inskickat material

Styrelsen för Länsförsäkringar Skaraborg har utsett Jonas Rosman till ny VD för Länsförsäkringar Skaraborg. Han efterträder Carl Henrik Ohlsson och tillträder den 1 oktober i år. Jonas Rosman är idag VD för Hushållningssällskapet Skaraborg. Innan dess arbetade han under många år inom LRF Konsult i olika befattningar, senast som chefsekonom.

Efter att ett flertal kandidater tagits fram genomfördes intervjuer med potentiellt intressanta kandidater.

– Vi är glada att få välkomna Jonas som vd inom Länsförsäkringar, säger Per-Anders Gustafsson, t.f. styrelseordförande. Jonas har varit styrelseledamot och ordförande för Länsförsäkringar Skaraborg i 5 år och är känd både lokalt här i Skaraborg och inom länsförsäkringsgruppen. Han har en gedigen bakgrund för den här rollen både vad gäller kompetens och ledarerfarenhet.

– Det känns roligt och stimulerande att gå till rollen som vd för Länsförsäkringar Skaraborg, säger Jonas Rosman, tillträdande vd. Efter några år som styrelseledamot och ordförande har jag skaffat mig bra kunskaper om företaget och jag är stolt över att nu ha fått uppdraget att leda det kundägda Länsförsäkringar Skaraborg in i framtiden.

Carl Henrik Ohlsson har varit framgångsrik vd för Länsförsäkringar Skaraborg i 18 år. Han går i pension i höst och kommer därefter bland annat ägna sig åt olika styrelseuppdrag.

Jonas Rosman:
Ålder: 51
Familj: Gift med Katarina, 3 barn, 16, 21 och 25 år gamla.
Bor: På en lantbruksfastighet i Älgarås, Töreboda Kommun
Intressen: Gillar att röra på mig. Gärna en golfrunda eller en jaktdag i skogen.
Tidigare erfarenhet: VD Hushållningssällskapet Skaraborg, affärsområdeschef och chefsekonom på LRF Konsult, styrelseledamot i Länsförsäkringar AB nu och tidigare i Länsförsäkringar Fondliv.