Gå direkt till Nyheten (USA:s äldsta avled – hade rötterna i Skaraborg)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 02 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

USA:s äldsta avled – hade rötterna i Skaraborg

Publicerad måndag, 29 december 2014, 10:26 av Redaktionen

C Conrad Johnson, bosatt i Lidköpings vänort Rockford i Illinois i USA, avled i julhelgen. Han var 110 år och 338 dagar.

Karl Konrad Jonsson bytte namn i samband med att han blev medborgare i USA 1923. Han föddes 1904 i Kymbö i Tidaholms kommun. Hans mor var från Gotland men flyttade till Kymbö 1900. (Läsare påpekar att det som i USA kallas Kymbö troligen skall vara Kymbo. För den som är extra känslig – det finns en sådan – kan nämnas att texten redaktören fick var översatt och därför fanns ö.)

C Conrad Johnson levde i sin bostad till han var 102 år, varefter han flyttade till ett äldreboende. Till yrket var han snickare och entreprenör i byggbranschen. I april fick han en stroke som förändrade hans liv. I januari skulle han ha fyllt 115 år. Han var bl a känd som körsångare och dansare, inte minst för sin humor.

C Conrad Johnson hade enligt Rockfordtidningar  inga barn, men hade besökt släktingar i Sverige tidigare.