Gå direkt till Nyheten (Apoteket AB tar över doserad medicin)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 10 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Apoteket AB tar över doserad medicin

Publicerad tisdag, 25 november 2014, 14:43 av Redaktionen

Västra Götalandsregionen och Region Halland har tillsammans upphandlat dostjänst för läkemedel i öppenvård. Lägst pris lämnade Apoteket AB. Företaget tilldelas uppdraget för minst tre år från september nästa år.

Upphandlingen av tjänsten Maskinell dosdispensering av läkemedel för öppenvård innebär att patienternas läkemedel maskinellt förpackas i färdiga dosförpackningar. Liksom tidigare genomför Västra Götalandsregionen upphandlingen tillsammans med Region Halland. Upphandlingen omfattar dosförpackningar till cirka 38 000 patienter. Det är framförallt till äldre patienter som bor hemma eller i särskilt boende och till vissa patienter inom psykiatrisk öppenvård. Tre företag lämnade anbud, Apoteket AB, Apotekstjänst Sverige AB och Svensk dos AB. Alla tre uppfyllde kraven som hälso- och sjukvårdsavdelningen och Region Halland tagit fram i samarbete med patienter, kommuner och förvaltningar inom regionerna. Avgörande blev därför priset. Apoteket AB lämnade det lägsta anbudet och beslut har nu tagits om att tilldela företaget uppdraget i tre år. Det finns dessutom möjlighet att förlänga avtalet i ytterligare ett år. En övergång mellan nuvarande leverantör Apotekstjänst Sverige AB och Apoteket AB kommer att ske från och med september 2015. Förberedelsearbetet för övergången påbörjas redan i januari.