Gå direkt till Nyheten (Unik Vänerskål – ny profilprodukt)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Unik Vänerskål – ny profilprodukt

Publicerad onsdag, 05 november 2014, 15:45 av Redaktionen

vanerskaalSedan ett par månader tillbaka finns en unik profilprodukt för Vänermuseet, Lidköping och hela Vänerområdet; Vänerskålen.

På uppdrag av och i tätt samarbete med Vänermuseet har keramiker Mia Schnitzler tagit fram ”Vänerskålen”, en skål med samma form som Vänern.

vanerskaal

Mia Schnitzler bor och driver egen verkstad i Lidköping och har flera prestigefyllda uppdrag bakom sig, och det är i den egna verkstaden som skålen tillverkas. Skålen har tagits fram med kartbilden av Vänern som förlaga och har modellerats fram i gips. Med hjälp av modellformen har gjutformar tillverkats och i dessa hälls sedan flytande lera som torkas, putsas, skröjbränns och glaseras, för att slutligen brännas på nytt i mycket hög temperatur.

”Vänerskålen” finns i olika blå och gröna nyanser som alla ger en känsla av vatten samt en klassisk vit glasyr. Den passar lika bra till godsaker och snacks som till ljushållare.

– Syftet med ”Vänerskålen” är att på ett roligt och annorlunda sätt uppmärksamma och lyfta, inte bara Vänermuseet, utan hela Vänerområdet. Och den har redan rönt intresse och uppskattning från flera håll runt sjön,  säger Hanna Sundblad, marknadsförare på Vänermuseet.