Gå direkt till Nyheten (Widegren utmanar näringsministern i frågor om lastbilsskatten)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Widegren utmanar näringsministern i frågor om lastbilsskatten

Publicerad onsdag, 22 oktober 2014, 10:01 av Redaktionen

Electrolux fabrik i Mariestad tas som ett exempel på industrier i Skaraborg som är beroende av transporter med lastbil när moderaten Cecilia Widegren frågar nye näringsministern Mikael Damberg om effekterna av en lastbilskatt.

– Hur kommer en ny lastbilsskatt, högre kostnader för att anställa, minskade satsningar på väginvesteringar leda till fler jobb i Mariestad och Skaraborg?, skriver Cecilia Widegren i sin fråga som näringsministern har en vecka på sig att svara på.

2 kommentarer på “Widegren utmanar näringsministern i frågor om lastbilsskatten”

  1. Funderar skriver:

    Det känns som att vissa lever i en annan värld… Electrolux problem är inte lastbilsskatten, det är produktionskostnaden dvs lönekostnader som är billigare i låglöneländer (Östeuropa). Vill Cecilia verkligen att utländska lastbilar ska vara skattefria köras gratis på våra vägar av förare med slavliknande villkor ( ca6000:-/ mån), medans alla andra ska betala höga skatter på transporter och ev utsläpp??? De hade varit bättre att hon koncentrerat sig på att göra E20 till motorväg de senaste 8 åren alliansen styrde som hon gick ut och lovade…

  2. rödgrönrebell skriver:

    Vad oväntat attModeraternas lösning som vanligt är en rejäl skattesänkning… Någon fråga behövs egentligen inte, ”sänk skatten” är alltid svaret! På så sätt är Moderaterna ganska lika religiösa fundamentalister.

Kommentarerna är stängda