Gå direkt till Nyheten (Skarp kritik från Handelskammaren:
– Låt inte Lidköping bli den svagaste länken i Skaraborg)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Lördag 22 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skarp kritik från Handelskammaren:
– Låt inte Lidköping bli den svagaste länken i Skaraborg

Publicerad torsdag, 04 september 2014, 09:26 av Björn Smitterberg

genre-vegar-trafikI en krönika i ett meddelande till företag och medier i Skaraborg skriver regionchefen vid Handelskammaren Bjarne Pettersson att Lidköping riskerar skicka en chockvåg till andra kommuner, regionen och regeringen när det gäller E20. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat (allianspolitiker reserverade sig) att bordlägga frågan om att bidra med drygt 80 miljoner kronor till utbyggnaden av E20.

– Att Lidköpings kommun väljer att bordlägga frågan till efter valet är att hacka upp våten innan vi är i land, skriver Bjarne Pettersson.

– Att Skaraborgs rikaste kommun inte klarar av att stå upp för avtalet, att man inte kan räkna hem investeringen, inte ens på 25 år, sänder signaler ända till regeringen. Sittande regering och kommande.

– Jag uppmanar alla som kan att hjälpa Lidköping laga det hål man slagit upp och att andra kommuner ska bidra till ett större hål.

Kjell Hedvall, kommunalrådet i Lidköping, gav på onsdagskvällen nya signaler i frågan om E20:

– Vi har skjutit upp beslutet en månad, bara för att få tänka över saken. Det återkommer om några veckor igen.

8 kommentarer på “Skarp kritik från Handelskammaren:
– Låt inte Lidköping bli den svagaste länken i Skaraborg”

 1. Leif Johansson skriver:

  Är inte detta en storm i ett vattenglas? Vad jag förstår så har man väl inte sagt nej? Att Lidköpings beslut skulle skicka en chockvåg till andra kommuner, regionen och regeringen när det gäller E20 är väl till att vara lite drastiskt? Staten har å andra sidan inte gjort ett smack för Lidköping snarare tvärtom och plockat bort inrättningar och arbeten så mycket de orkat.. Byggandet av ett nytt eller renovering av det befintliga Polishuset är väl ett skandalöst exempel på undermålig behandling.

 2. UndrandeInflyttad skriver:

  Är det Staten som skall bygga polishuset i Lidköping, det var något nytt. Förklara gärna vad du menar.

 3. Leif Johansson skriver:

  Den svenska polisen lyder under regeringen och sorterar under Justitiedepartementet. Den består av Rikspolisstyrelsen som är central förvaltnings och tillsynsmyndighet.
  21 polismyndigheter som lyder under detta ansvarar för polisverksamheten i respektive län, i vårt fall Västra Götaland regionen. Vem skulle bygga polishuset om inte denna organisation, kommunen?
  Även om regionen bygger så är det ändå till syvende och sist staten som fördelar kulorna.. Man kan också hyra lokal, men betalar gör ändå myndigheten.

 4. Lennart Nyberg skriver:

  Vi i Lidköping behöver en mycket bättre väg mellan Götene och Trollhättan före E20.
  Även till Skövde.

 5. heylon skriver:

  Precis!! För om en regering inte får uträttat det man lovat på 4 år, hur kan det då kallas chockvåg när en kommun bordlägger frågan en månad…!!

 6. UndrandeInflyttad skriver:

  Dit svar blir ju inte tydligare med att du kopierar från Wikipedia :-) Frågan kvarstår ska staten bygga / renovera Lidköpings polishus ? Vad jag hört så hyr Polismyndigheten lokalerna. Vem som betalar hyran, ja det fattar jag väl, de är Polisen, via anslag från Staten.

 7. UndrandeInflyttad skriver:

  Efter det att nyheten släpptes om AB Bostäders köper hela polishuset kvarstår frågan, var fick du dina uppgifter ifrån eller var det ett chanstagande.

 8. Leif Johansson skriver:

  Det kan vara så också att du tydligen inte vill fatta eller bara vill glänsa.. Polisen är en statlig myndighet, skulle då inte staten bygga eller betala bygget om så vore fallet? När ett nytt polishus skulle byggas i Falun var det Rikspolisstyrelsen som man väntade på att ta ett beslut i samråd med regeringen. Vad kan bli mer statligt än det? Här har man tydligen valt en annan väg och skall hyra. Du kanske kan ge din bild av vilka som bygger då! Om det nu skulle byggas som frågan gällde.. För det är väl inget luftslott?

Kommentarerna är stängda