Gå direkt till Nyheten (Omsättningsrekord på Sommarland)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Omsättningsrekord på Sommarland

Publicerad måndag, 01 september 2014, 12:13 av Redaktionen

Skara Sommarland har haft ännu en rekordsäsong. Omsättningen har ökat från fjolårets rekordomsättning, trots något färre öppetdagar under 2014, och antalet besökare ligger på en fortsatt hög nivå men färre än 2013.

Nu har anläggningen stängt för säsongen. Under sommaren har vattenparken firat sitt 30-årsjubileum, bland annat genom att lansera en ny vattenattraktion, Cobra. Cobra gjorde succé bland parkens besökare och är en av faktorerna bakom den goda gästtillströmningen.

Högsommarvärmen är en annan.

– Vi är fantastiskt nöjda med att kunna tangera och i vissa avseenden överträffa fjolårets rekordsäsong. Den varma högsommaren bidrog till att vi kunde hämta igen den försiktiga inledningen av säsongen som följde med en kylig försommar, säger Hans Ericsson, vd på Skara Sommarland.

Antalet besökare har varit över förväntan. Besökssiffran håller sig på en stabil nivå från fjolåret då Skara Sommarland nådde över drömgränsen om 300.000 besökare (300 303). Årets besöksantal är 295.147 gäster. Omsättningen har stigit ytterligare från 2013 då parken uppmätte en rekordomsättning.

Förra året omsattes 105 miljoner kronor – men motsvarande siffra är inte klar för 2014, men det uppges bli högre.