Gå direkt till Nyheten (Extra möte i styrgrupp för Hamnstaden)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Extra möte i styrgrupp för Hamnstaden

Publicerad onsdag, 06 augusti 2014, 09:33 av Björn Smitterberg

hamnstadena_140225Den politiska styrgruppen för Hamnstaden kommer att ha ett extra möte den 21 augusti. Detta för att ha en ytterligare genomgång av redovisade kostnader och möjliga val som partierna kan göra.

– Debatten och Moderaternas avhopp visar att man missförstått de siffror som redovisats hittills, säger kommunalrådet Kjell Hedvall som kallat till mötet.

Hittills är det Moderaterna som enda borgerliga parti som ingått i denna styrgrupp. Nu kallas representanter för samtliga partier.

Kostnaderna för hela Hamnstadsprojektet kan kosta en miljard, men det är en bruttokostnad. Vidare skall sägas att det som nu diskuteras är främst cisternområdet vid Framnäshamnen – som är en del av kostnaden. Priset för saneringen av det området har preliminärt satts till 265 miljoner kronor. Andra delar av Hamnstadsprojektet har inte något närmare planeringsarbete än.

Om inte bostäder byggs krymper behovet av sanering – och kostnaden.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Peter Reinhardt
Gäst
Peter Reinhardt
6 augusti, 2014 07:03

Men detta kan ju inte stämma! Hedvall säger ju att det är tveksamt om det ens kommer att kosta 10 miljoner att sanera Shellområdet…….spännande! Det handlar ju ”bara” om våra skattepengar!