Gå direkt till Nyheten (Debatt: “Vi står upp för migrationspolitiken även i Lidköping!”)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: “Vi står upp för migrationspolitiken även i Lidköping!”

Publicerad Tuesday, 05 August 2014, 11:58 av - Inskickat material

debatt-insikonMiljöpartisten Göran Larsson, Lidköping slår i en debattartikel fast att Miljöpartiet i Lidköping står upp för den politik man för på nationell nivå för att mota undan Sverigedemokraterna från inflytande i migrationspolitiken.

Miljöpartiet i Lidköping står upp för den politik som vi har fört på nationell nivå kopplat till att mota undan SD från all typ av inflytande inom migrationspolitiken och vi står upp för att Sverige tar emot flyktingar drabbade av krig , förföljelse och fattigdom mm !

Vi vill ha ett öppet och tollerant samhällsbygge och inom den rödgröna majoritet vi är i Lidköping så driver vi frågan förstås . Vi har ökat flyktingmottagandet i Lidköpings kommun under mandatperioden och vi vill att kommunen ska vara mycket ansvarstagnde i denna fråga och kan tänka oss att successivt på ett bra sätt öka mottagandet .

Miljöpartiet i Lidköping kommer på alla sätt att verka för att argumentera emot SD och alla andra som stödjer deras åsikter för att förhindra att samhällsbygget påverkas av dessa värderingar .

Det finns olika typer av problem i bostads frågan som vi i kommunen jobbar med , men det stora ansvaret ligger på den nationella nivån och det krävs en annan politik som aktivt stödjer byggande av flerbostadshus som hyresrätter.

Vi har gemensamt med S och V den 28 maj lagt ett direktiv i frågan om billigare hyresrätter för Lidköping , men det behövs en annan nationell politik kopplat till detta i bostadsfrågan .

Det är viktigt att beskriva problem med bostadsfrågan och vilja hitta lösningar vilket debatten bl,à handlat om , vilket skiljer debbatten mot representanter från SD, som bara vill svartmåla invandringen i sig och skapa ett vi och dom samhälle . Jimmie Åkesson SD sade i sitt sommartal : “Islamism är vår tids nazism och kommunism ” vilket är ett exempel på vad jag menar !

Det är inte de nyanländas fel att inga bostäder finns utan en utmaning för samhällsbygget . Jag är personligen för att staten måste ta ett ökat ansvar kopplat till att alla 290 kommuner ska kunna ta ansvar i migrationsfrågan . Det är viktigt att stå upp för ett samhällsbygge som ser den månkulturella utvecklingen som något utvecklande och positivt och alla vet att Sveriges utveckling genom århundradet mångt och mycket berott på denna utveckling !

Jag står inte bakom begrepp som används av SD i deras sätt att tolka och nyttja begreppet massinvandring och jag utmanar nu som jag gjorde i EU val rörelsen i maj SD  på debatt om vad ett öppet och välkomnande samhälle står för och det är precis denna debatt jag välkomnar alla partier att ta .  ” Bengt Westerberg (FP) har uttrykt följande ; ”De främlingsfientliga aktörerna har ¬vissa drag gemensamt. De ser konspirationer bakom det mesta, åsidosätter etablerade fakta och utmålar den egna gruppen som modiga sanningssägare. De lyfter fram saker som uppfattas som fel i samhället och påstår att etablerade medier blundar för eller förvanskar problemen.” Bengt Westerberg i Aftonbladet den 3 december 2012. ”

Vi är ett mångkulturellt samhällsbygge och MP står upp för detta vilket innebär att vi tar dialogen och står upp för våra värderingar .

Den politiske ansvarige som ej står upp för mänskliga grundläggande rättigheter står heller ej upp för demokratins grundpelare . Jag hoppas verkligen att ni alla som följer samhälls debatten kan skilja på de partier som står upp för människovärdet !

För min del är det en väsentlig skillnad mellan SD och alla de andra riksdagspartierna i frågan ,så unga liberaler och MUF ta debatten med mig och andra mot Åkessons SD och möjliggör på det sättet ett än humanare Sverige .

Göran Larsson kommunalrådskandidat MP

 

 

 

 

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Zeduce
Gäst
Zeduce
5 August, 2014 01:58

Ett parti med mål att motverka ett annat demokratiskt parti, hmm det måste göra dem till antidemokrater.
Göran Larsson du måste vara tidernas största floskelmaskin.

rödgrönrebell
Gäst
rödgrönrebell
5 August, 2014 02:44
Svarar  Zeduce

Ni SD:are är patetiska i er påklistrade offerroll när ni försöker få sympatier genom att ge sken av att hela världen är en konspiration mot er.

Zeduce
Gäst
Zeduce
5 August, 2014 04:04

Läste du överhuvdtaget artikeln? Den handlar ju explicit om hur SD skall motarbetas. Så vem som är patetisk är enkom du.

Johan Lundberg
Gäst
6 August, 2014 08:00
Svarar  Zeduce

Läste DU artikeln? Den handlar om att SDs migrationspolitik ska motarbetas. Är det hela politiken som SD har?

Johan Lundberg
Gäst
5 August, 2014 03:40
Svarar  Zeduce

Är det så du tolkar artikeln? Förlåt, nu matar jag trollen igen ;). Nu var det ju specifikt SDs inflytande över migrationspolitiken som Göran Larsson skrev att de skulle motverka, inte själva partiet.

Och det är extra viktigt att motverka rasistiska partier när det gäller just frågor som rör migration, invandring och flyktingpolitik. Det är viktigt eftersom deras världsbild av människan bygger på en föråldrad ideologi som härrör från den vita kolonialmakten. Och det är en lika dålig idé att låta Amish ha inflytande över våra utbildningsfrågor som det är att låta en ideologi från när England intog Indien styra över våra invandringsfrågor.

Zeduce
Gäst
Zeduce
6 August, 2014 12:02

Åter igen SD är inget rasistiskt parti.
Det var den sista mat du får trollet.

Johan Lundberg
Gäst
6 August, 2014 07:53
Svarar  Zeduce

Men. Tror du att jag är ett troll? Haha, det som kallas spegling inom psykologin? Jag bevisade nyligen för dig att de är det enligt deras Principprogram. Ditt minne är kort.

erik0000
Gäst
erik0000
5 August, 2014 10:26

SD har bildats för att det finns en plats i Sverige för dom,,enkel matte
Att referera till Bengt Westerberg som satt som ordförande på Röda Korset med en lön på 80 000 kr ,,förutom att Sveriges fantastiska skattebetalare betalade honom pension från riksdag m,m,med 60000 kr ,ja det blir snart inget över till övriga ,,när vissa skall tälja guld,,
Jag hoppas att Göran L, är emot mobbning i samhället,,men när inte SD kan stå på samma plats som övriga partier ,,ex, i EU-valdebatten ,,,på torget ,,då kan man kalla dessa partier för mobbare,,m,m,
MEN FÖRTSÄTT a med att prata ner SD,,SNART HAR DOM 20%,och blir en maktfaktor i Sverige .
Det kommer ej att bli stopp i invandringen ,,men alla lycksökare kanske får söka andra generösa bidragsländer om dom finns.