Gå direkt till Nyheten (Marschen är nära dagens mål)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 december 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Marschen är nära dagens mål

Publicerad torsdag, 31 juli 2014, 16:54 av Björn Smitterberg

veteranmarsch-lopNågon gång mellan klockan 17 och 18 kommer Veteranmarschen fram till Såtenäs – där det vankas kvällsmål och övernattning. en och annan plåsterlapp kanske också behövs.

veteranmarsch-aI den hårda eftermiddagsvinden var det inte en lätt match att få ordning på symbolerna som skulle möta vandrarna vid ankomsten till Såtenäs.

Under morgondagen skall marschen fortsätta och vid 15,30-tiden kommer det tiotal deltagare som går hela marschen att komma till parkeringsplatsen vid Läckögrillen. Här får alla vara med och marschera den sista biten till Nya stadens torg. Stadsmusikkåren går i täten.

veteranmarsch-b

Under marschen säljs gula bandet till förmån för personer som behöver stöd efter att ha varit i internationell tjänst. Veteranmarschen genomförs av personer som haft FN-engagemang i andra länder. På lördag fortsätter marschen från Lidköping till Skara.

veteranmarsch-korsnAtt korsa 44:an är inte lätt – men plötsligt stoppade alla bilar, inte en tutning utan alla väntade stilla på att marschdeltagarna – varav två som vandrar i rullstol – skulle passera.