Gå direkt till Nyheten (På torsdag kommer FN:s veteraner till Såtenäs
På fredag marscherar man till Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 december 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

På torsdag kommer FN:s veteraner till Såtenäs
På fredag marscherar man till Lidköping

Publicerad måndag, 28 juli 2014, 10:48 av Björn Smitterberg

Fredsbaskrarna kallas den organisation för veteraner och anda som vill stötta FN:s internationella arbete. De genomför en marsch genom Sverige – bit för bit. I år handlar det om sträckan Göteborg till Örebro och då blir det övernattningar i såväl Såtenäs som i Lidköping.
Här kan du läsa de klockslag som finns i marschplanen.

På torsdag går veteranmarschen sträckan från Fontäntorget i Nossebro till Såtenäs. Ankomsten till förbandet i Tun är beräknad till cirka 16. Marschen går östra vägen förbi Grästorp.

På fredag går marschen från Såtenäs klockan 9,30. Marschen går sedan via Tun Örslösavägen mot Lidköping. Marschen går förbi Framnäs till Läckögatan och vidare Stenportsgatan till Nya stadens torg. Beräknad ankomst är 16. Framnäs passeras vid 15,30.

På lördag går marschen via Wennerbergsgatan, Klôvet, Vinninga, Hangelösa och via Uddetorp till Skara och Djäknescenen 15,30.

Söndagens mål är Skövde.

Samtidigt säljs det gula bandet. Dess inkomst går till kamratstödet för de veteraner som behöver hjälp efter sin insats utomlands – kanske i en kritisk situation som givit men för livet.

Det är inte känt om Lidköpings kommun kommer att a något evenemang för att ta emot Fredsbaskrarna. Frågan har ställts till Kulturbruket som meddelat att någon medverkan för deras del inte är aktuell.