Gå direkt till Nyheten (Trots flera åtgärder – det var inte helt tillräckligt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hemming och Henning
  3. I morgon:
  4. Desideria och Desirée

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trots flera åtgärder – det var inte helt tillräckligt

Publicerad måndag, 07 juli 2014, 09:53 av Redaktionen

En elev vid Stenhammarskolan har utsatts för våld i form av sparkar av en skolkamrat. Skolan har haft samtal och övervakat de båda eleverna sedan höstterminen. I april återkom våldet och då var flera kamrater inblandade. Nya åtgärder vidtogs av lärare och rektor.

Barn- och elevombudsmannen har fått kännedom om händelserna och hävdar att Stenhammarskolan brustit i sin anmälningsplikt gentemot förvaltningen Barn & Skola som skall se till att det finns åtgärder mot händelser av det här slaget. Det har enligt ombudsmannen heller inte gjorts någon allsidig utredning om händelserna kring den sparkade eleven.

Nu krävs bättre rutiner, men att de insatser som skolan gjort ändå är tillräckliga för att Barn- och elevombudet inte skall begära skadestånd.