Gå direkt till Nyheten (Idrottshistoriker på resa)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 18 juni 2019
  1. Dagens namn:
  2. Björn och Bjarne
  3. I morgon:
  4. Germund och Görel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Idrottshistoriker på resa

Publicerad fredag, 27 juni 2014, 18:05 av - Inskickat material

Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap årliga fotbollsresa för medlemmar gick i år till Degerfors och matchen DIF – Öster på anrika och idylliska Stora Valla. lihs-1

Det var 54 förväntansfulla resenärer (tyvärr bara herrar) som äntrade bussen vid Sparbanken Arena på onsdag förmiddag för en heldag i kulturens tecken.

Efter fikapaus i Askevik och stor lunchbuffé på Degerfors Golfklubb anlände man till dagens första resmål; Nobelmuseet i Karlskoga.

lihs-2

Här satt en docka (trodde vi) av Alfred Nobel i egen hög person och som halvt skrämde slag på besökarna när han plötsligt vaknade till liv och sedan inlevelsefullt berättade om Alfreds liv och gärningar. Det visade sig vara skådespelaren Peter Sund som svarade för detta mycket uppskattade framträdande.

Nästa anhalt var Degerfors Fotbollsmuseum som ligger i anslutning till fotbollsplanen. Här tog Kållandsöbon och f d spelaren och ordföranden i Degerfors IF Egon Ottersten emot och dit  kom även DIFs tränare Patrik Werner och informerade om taktik och tankar inför matchen.

Efter att grundligt ha tagit del av museets omfattande samlingar och historik från den legendariska klubbens nu 107-åriga verksamhet var det dags för dagens höjdpunkt, matchen i Superettan mellan Degerfors IF och Östers IF.

lihs-3

Tyvärr blev det något av ”Västgötaklimax” då de rödvita efter en svag insats stod som förlorare med 0-2.

Under dagen förekom diverse tävlingar och tips och för Bo Sandén blev det extra trevligt då han blev vinnare i både att tippa matchresultat och i 50/50-lotteriet och medtävlarna antydde därför förväntningar om något ”hembakat” till tisdagsfikan på Idrottsmuseet!

Marknadsgruppen med Sven Ljungström och Bertil Bertilsson i spetsen fick många berömmande ord på hemvägen från mycket nöjda resenärer.

Ingemar Williamsson text till Kjell-Åke Starcks bilder.