Gå direkt till Nyheten (Nya samarbeten väcks mellan kommunerna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 15 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Sigrid och Siri
  3. I morgon:
  4. Dag och Daga

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya samarbeten väcks mellan kommunerna

Publicerad onsdag, 14 maj 2014, 15:07 av Björn Smitterberg

Efter att avloppsfrågan väckt visst intresse i Lidköping och Skara samt några kommuner till har nu ett större och bredare samarbete börjat formas. Det är Grästorps kommun som kom med inbjudan om utökat samarbete.

Det handlar om att kommunerna skulle kunna samarbeta med gemensamt lönekontor, att räddningstjänsterna i Skara-Götene går ihop med Västra Skaraborg, att flera kommunala tjänster finns samlade med hög kompetens. Utredningen skall ske förutsättningslöst.

Men det finns också klara viljeyttringar om att skapa ett samarbete över kommungränser när det gäller avfallshanteringen. Här kommer snart nya krav och då blir Lidköpings biogasanläggning en viktig knutpunkt. I det här fallet är Mariestad och Gullspång samt Essunga intresserade.