Gå direkt till Nyheten (16 konstnärer samsas i minsta galleriet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

16 konstnärer samsas i minsta galleriet

Publicerad Tuesday, 29 April 2014, 10:49 av Björn Smitterberg

marie-louise-b-gustavsson_1Våren lockar fram konstnärerna. I helgen öppnar Tord Andersson sin nya utställning på Galleri Vigrum, och på lördag öppnar inte mindre än 16 konstnärer en gemensam utställning i lilla Galleri Lidan.
Bilden – ett av verken på utställningen i Galleri Lidan, av Marie-Louise B Gustavsson.

Det är verkligen ett minimalt utrymme för 16 konstnärer – men nu är allt på plats och på förmiddagen visade tre av konstnärerna upp utställningen.

konstnerer_140429Barbro Skantze, Tore Granbom och Margareta Nyström är tre av konstnärerna som ställer ut på Galleri Lidan.

Galleri Lidan drivs av Konstnärsföreningen Lidan. Här har man utställningar en månad i taget, har öppet när det är torgdag endast. Anknytningen till torghandeln är ju nära – bara några meter från ostknallarna.

– Det är verkligen en lyckad satsning vi har på den lilla lokalen, säger alla tre med en mun.

– Vi får själva anmäla oss, men det är också en viktig träffpunkt för oss konstnärer att mötas och diskutera teknik, motiv och annat. Så vårt galleri spelar stor roll.

Vill man ställa ut – då finns det kölista långt in på 2015. Lidan-gruppen kommer i höst också att ha samlingsutställningar såväl i Karlskoga som i Konsthallen i Lidköping. Då blir det lite större. För utrymmet i Galleri Lidan är verkligen i minsta laget, det är en liten lokal nära hörnet Vinbergsgatan-Nya Stadens torg. Något tema finns inte, varje konstnär har själv valt ut sitt bidrag.

Vid Vigrum är det Tord Andersson som ställer ut, och det är helt nytt material som visas. Vigrum ligger på vägen mellan Lidköping och Jung, strax utanför Hovby flygfält. Det är hemvist för konstnärskollegan Tony Abrahamsson. Tord Anderssons utställning hänger hela maj månad. Här finns ju även en restaurang som fått en stjärna av smaklökarna som gör White Guide.

Ett konstaterande: Båda utställningarna är sevärdheter!