Gå direkt till Nyheten (Ny FN-förening för kvinnor i Skaraborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 18 februari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Frida och Fritiof
  3. I morgon:
  4. Gabriella och Ella

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Ny FN-förening för kvinnor i Skaraborg

Publicerad måndag, 28 april 2014, 11:11 av - Inskickat material

Den relativt nya FN-föreningen UN-Women Skaraborg bytte namn i samband med sitt årsmöte i veckan.
– Enligt FN ska namnet vara ”UN-women Nationella kommitté Sverige, lokalföreningen Skaraborg” och då följer vi det, säger Monica Green, nyvald ordförande.

Årsmötets deltagare var nöjda med det gånga året med bl.a föredrag av Britt Larsson om kvinnokamp, föreläsning av Maj-Britt Theorin om nutidens slaveri dvs Trafficking och besök av Gertrud Åström inför Nordisk Forum i Malmö m.m.

Verksamheten 2014 kommer dels fokusera på supervalåret och uppmaningen till att kryssa en kvinna, dels fortsätta med resan till Malmö i mitten av juni för att delta på Nordisk forum och föreläsning om läget i Ukraina när Monica Green varit valövervakare där.

I höst blir det författaraftnar på FN-dagen den 24 oktober och den 25 november som är internationella dagen mot kvinnovåld mm.

Marly Mattson som valt att avgå tackades för sin tid som ordförande men lovade fortsätta med sitt engagemang för en mer jämställd värld.
Styrelsen ser efter valet ut så här:
Ordförande Monica Green
Vice ordförande Ann-Katrin Jönsson
Kassör Devinia Larsson Fatalla
Ledamöter: Ana Jaksic, Hanna Lindström, Margareta Åslund, Birgitta Thilander, Marly Mattson och Anita Andersson. Revisorer Helena Bergström och Britt Larsson

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet