Gå direkt till Nyheten (TV4 Skaraborg läggs ned)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

TV4 Skaraborg läggs ned

Publicerad onsdag, 09 april 2014, 09:23 av Redaktionen

TV4 kommer att inleda förhandlingar om att lägga ned de lokala nyhetssändningarna – bl a TV4 Skaraborg. En redaktion kommer dock att finnas kvar i Skövde för att för TV-4-Nyheterna bevaka Skaraborgsområdet. Totalt sägs 140 av 165 journalister upp runt om i landet.

TV4:s lokala nyhetssändningar upphör och i stället förstärks riksredaktionen med omkring 25 fasta inrikesreportrar placerade på 9 utvalda orter över hela landet. Det föreslår TV4:s ledning i ett preliminärt inriktningsbeslut som nu ska förhandlas med facket. Totalt kan cirka 140 tjänster försvinna och därmed blir detta ytterligare en i raden av neddragningar som drabbar den svenska lokaljournalistiken.

TV4-Gruppen har fattat ett preliminärt inriktningsbeslut om att förändra nyhetsbevakningen. Dagens tablålagda lokala nyhetssändningar, som sker från 21 redaktioner och i 24 editioner, avvecklas. I stället förstärks riksredaktionen med omkring 25 fasta inrikesreportrar placerade på 9 orter från Malmö i söder till Luleå i norr (varav Skövde är en ort), enligt ett förslag som tagits fram av TV4 och Nyhetsbolaget. Ambitionen är att fortsätta bevaka hela Sverige för en rikspublik. Fackliga förhandlingar är inledda i dag och efter påsk ska det formella beslutet fattas.

Detta uppger TV 4 i pressmeddelande i dag.

8 kommentarer på “TV4 Skaraborg läggs ned”

 1. 9969 skriver:

  Och så länge Ewa Ohlsson hörs i radio skaraborg kan dom lägga ned det också!

 2. Zeduce skriver:

  Ja tv4 Skaraborg är sannerligen inget som behövs, antingen bara nonsens om Skövde trakterna eller att Ohlsson sålt sin tröska.

 3. janne59 skriver:

  För min del får dom gärna lägga ner hela Tv 4.

 4. Napier skriver:

  Ett lysande tillfälle för SVT att profilera sig genom att förstärka den regionala nyhetsrapporteringen och för Radio Skaraborg att göra detsamma. TV4:s beslut handlar enbart om pengar. Hur mycket rapportering från Skaraborg skulle det bli i TV4;s nyhetsprogram om enbart saker av riksintresse skulle tas upp där???

 5. Anders skriver:

  Och skulle de för någongång rapportera om något som är lite intressant, då får man samma inslag två gånger, en gång i lokalnyheterna och en gång i riksnyheterna under samma nyhetsprogram.

 6. 2011_11_02 skriver:

  ”Undrar sa flundra um gädda ä e’ fesk” Detta kan vara början på att få bort Radio Skaraborg. Varför skulle inte deras nyheter sållas och få plats i Riks Radion? Vi får nog vara vaksamma så inte Radio Skaraborg försvinner de också då deras tjôt är väldigt underhållande och med sin musikblandning. både ”gammalt” och”nytt”. Det kan ju inte passa alla så därför har vi idag ett väldigt stort utbud radiokanaler i telefoner, datorer, vanliga radio apparater!!

  Tack för mig. 8=)

 7. abpot skriver:

  TV4. Sveriges nyhetskanal som de kallar sig. Det första TV4 profilerade sig med var genom att köpa Bengt Magnusson ifrån statens television och med det köpet vinna trovärdighet som nyhetskanal i Sverige. HA HA HA HA.
  Lokala nyheter betalar sig nog inte med lokala reklampengar. Summan av det hela är lika med nyhetsinslag/reklampengar! Inga stora nyheter inga stora pengar… INTE ENS VÄDERPROGNOSEN ÄR TROVÄRDIG I TV4

 8. rödgrönrebell skriver:

  Det är viktigt med variation och bredd inom media. Sen kan det säkert vara så att TV 4 Skaraborg sällan hade något spännande att rapportera om.

Kommentarerna är stängda