Gå direkt till Nyheten (Alliansen: Utbyggd E20 en seger!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Alliansen: Utbyggd E20 en seger!

Publicerad torsdag, 03 april 2014, 12:38 av Redaktionen

genre_morkertrafikBeslutet om utbyggd E20 är en seger för jobben och industrin, skriver företrädare för Allianspartierna i sina kommentarer till dagens besked från regeringen.   – Beslutet om E20 innebär en rejäl satsning till motorvägsstandard på flera sträckor. Tack vare nya medel från staten samt utökad medfinansiering från oss i regionen och i kommunerna kan E20 få en kraftig utbyggnad fram till år 2025, säger de fyra gruppledarna i Västra Götalandsregionen Johnny Magnusson, (M), Jonas Andersson, (FP), Monica Selin, (KD) och Kristina Jonäng (C) i en kommentar.

– Under hela mandatperioden har E20 varit ett hett ämne. Trafikverket och Västra Götalandsregionen har lagt ner tid och kraft på en s.k. åtgärdsvalsstudie för utbyggnad av E20.

– Trafikolyckorna har avlöst varandra samtidigt som andelen gods på vägen har ökat. Det är helt nödvändigt med en rejäl satsning på E20 för att få ner olycksriskerna på vägen och för att öka framkomligheten för allt större godsmängder, säger Johnny Magnusson, (M).

– Folkpartiet har i regionfullmäktige motionerat om en utbyggnad av hela E20 till motorvägsstandard och nu är vi nära det målet. Alliansregeringens beslut innebär att satsningen utökas med totalt fyra miljarder kronor i förhållande till tidigare förslag. Detta är ett mycket efterlängtat och viktigt besked för hela Västra Götaland, säger Jonas Andersson (FP).

– Regeringen har fattat beslut som går utöver den åtgärdsvalsstudie som Trafikverket och Västra Götalandsregionen jobbade fram under 2011. Beslutet om utbyggd E20 är en seger för jobben och industrin, säger Kristina Jonäng (C).

– Totalt är satsningen på E20 på 6,5 miljarder kronor, vilket är en oerhörd framgång för alla de medborgare och företag som jobbat för frågan i flera år. Kommunerna i främst Skaraborg har beslutat att medfinansiera och vi i Västra Götalandsregionen lägger också en rejäl slant. Medfinansieringen från regionen och kommunerna uppgår till 1,3 miljarder kronor och det är en av orsakerna till att satsningen från statens sida blev högre än vad många förväntat sig, säger Monica Selin (KD) i en kommentar.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
3 april, 2014 03:02

Det är tydligt att man nu skall försöka köpa väljarna med löften i framtiden. Idag kom också Hägglund med miljarder. ”Regeringen satsar under åren 2015-2018 totalt två miljarder kronor på att förkorta väntetiderna till cancervården.”
Sitter Alliansen ens i regeringsställning då?
Hägglund införde den s.k. ”kömiljarden” för att premiera landsting som kortade köerna. Nu föreslår han 2 miljarder för att jämna ut skillnaderna som det första förslaget orsakade.
Det går väl knappast att hyckla mer än vad denna Allians gör?

Nisse
Gäst
Nisse
3 april, 2014 05:13

Hyckleriet när det är valår sträcker sig lååååååååååångt utanför Alliansen… har alltid varit så – kommer alltid vara det!