Gå direkt till Nyheten (Lantbrukare i Väst investerar mest)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 26 maj 2019
  1. Dagens namn:
  2. Vilhelmina och Vilma
  3. I morgon:
  4. Beda och Blenda

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lantbrukare i Väst investerar mest

Publicerad torsdag, 20 mars 2014, 14:52 av Redaktionen

claas-troskaI dag presenterades den så kallade Lantbruksbarometern. Det är LRF och Swedbank som gör undersökningen. För lantbrukare i Västra Götaland och Värmland visar sammanställningen bl a att allt färre får lön för sin möda, men även om lönsamheten sjunkit är det många som vill satsa mer.

Här är resultaten för Västra Götaland och Värmland i korthet:

– Många lantbruksföretagare upplever lönsamheten så pass god att den täcker löpande utgifter, men färre bär en lön och få har lönsamhet nog att även bära investeringar. – Många planerar åtgärder för att förbättra lönsamheten. Detta är den region i landet som är mest benägen att öka produktionen i befintliga driftsgrenar och att öka samarbetet med andra. – 43 procent av lantbrukarna planerar en eller flera investeringar det kommande året, det är föest i landet. – Fler av de företagare som tagit lån för investeringar det gångna året har nyttjat kapitalet till att köpa mer mark än för att köpa maskiner, vilket är unikt i landet.