Gå direkt till Nyheten (Riksförbund möts i Lidköping – för att se e-sportcenter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 oktober 2018
  1. Dagens namn:
  2. Antonia och Toini
  3. I morgon:
  4. Lukas

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Riksförbund möts i Lidköping – för att se e-sportcenter

Publicerad onsdag, 19 mars 2014, 13:41 av Tore Sahlström

Det nya centrum för internet-anknutna sporter som Lidköpings Dataförening uppför i Lidköping väcker riksintresse. Till helgen skall Riksförbundet Goodgame har förbundsråd i Lidköping.

Goodgame är en ideell organisation för föreningar med dataspel och TV-spel som inriktning. Cirka 40 föreningar runt om i landet är medlemmar, och har tillsammans cirka 30.000 spelare. På lördag kommer drygt 70 representanter för de här föreningarna till Lidköping för sitt årsmöte och dra upp riktlinjer för framtiden.

Anledningen till att Goodgame utsåg Lidköping som plats för förbundsrådet är att Lidköpings dataförening uppmärksammats för det arbete föreningen gjort inom dataspelskulturen i Sverige bland annat genom projektet Lanhost Games and fun – ett e – sportcenter och kulturhus för datorintresserade personer. Projektet är unikt i Sverige och stöds av studieförbundet NBV Väst, Allmänna arvsfonden och Lidköpings kommun. Plats för detta center blir Sockerbruket.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet