Gå direkt till Nyheten (Tusentals kommer till Hjärtats stad
Särnmarkshuset förändat till hjärtkammare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tusentals kommer till Hjärtats stad
Särnmarkshuset förändat till hjärtkammare

Publicerad lördag, 08 mars 2014, 11:35 av Björn Smitterberg

filippa-wisemark_hjärta_140Under hela lördagens affärstid är det basar i Särnmarkshuset och på Iqbals Torg. Här kostar det gärna lite pengar – och inte minst är det barnen på besök som vill vara frikostiga. det här är årets stora insamlingsdag för Hjärt- och Lungfonden. I huvudrollen finns förstås Filippa Wisemark, som nu är en tuff liten tjej, med ansiktsmålning, som kanske på lite ofarligt sätt blandat ihop basar med busar…
Bildreportage – alla bilder är klickbara till större format.

Det buset gläds många med, och gärna delar föräldrarna på plånboken en sådan här dag. I dag är det många med generösa hjärtan i stan – om man uttrycker sig så. Världens rikaste man skänker hundratals miljoner till forskning och u-landsmedicin varje år. Han sa för en tid sedan att det inte är svårt för honom – hjältarna är alla som inte har mycket pengar men skänker ändå!

bollkastare-hjärta_140308Småbuset smittade av sig – den här damen var en av ett par pensionärer som vann popcorn genom att kasta prick med boll.

richard-wisemark_hjärta

Pappa Richard Wisemark utsattes också för bus – när han talade i mikrofonen på den lilla scenen fanns det en dotter som såg till att ballongen svävade bakom honom.
– Klockan tolv har vi auktion här, sa Richard Wisemark helt ovetande om vad som försiggick bakom hans rygg.

hjärtans-stad_1402308

Louise Wisemark berättade för Lidköpingsnytt att det förra året gick långt över förväntan – 85.000 kronor samlades in. Men det är viktigt att vänner och bekanta som arbetar på basaren, liksom alla som skänker saker och gör saker, tycker det är roligt. Från början hölls evenemanget på Nya Stadens torg – men har flyttat inomhus för att man skall slippa oroa sig för vädret.

louise-wisemark_hjärta

Louise Wisemark är numera en av Hjärt- och Lungfondens huvudmän.
-Ja, tillsammans med en rad personer med höga befattningar i samhället har jag kommit in. Det är roligt, men ansvarsfullt. Det är så viktigt att pengarna används på rätt sätt.

lotta-rider_hjärtaPå Iqbals torg fanns Kenny. Det är  en minishetties. På ryggen satt Lotta. På frågan om det är en katt på hästryggen blev svaret bestämt från Lotta: Det är en tiger!

ballonger_hjärta_140308Massor av ballonger – man kunde tro att Fredrik Modh skulle kunna flyga med alla ballonger han hade till salu.