Gå direkt till Nyheten (Startordningen till ”Mello” i Lidköping klar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 18 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Lillemor och Moa
  3. I morgon:
  4. Elisabet och Lisbet

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Startordningen till ”Mello” i Lidköping klar

Publicerad söndag, 23 februari 2014, 07:29 av Redaktionen

melodifestival_lopNu är grundomgången i Melodifestivalen 2014. Nu återstår Andra chansen i Lidköping på lördag och finalen veckan därpå. Därmed är det också klart vilka artister som kommeer att tävla i Lidköping.

Så här blir startordningen på lördag:

1. Ammotrack med ”Raise Your Hands”
2. Linus Svenning med ”Bröder”
3. JEM med ”Love Trigger”
4. State of Drama med ”All We Are”
5. Ellinor Holmer med ”En himmelsk sång”
6. Martin Stenmarck med 2När änglarna går hem”
7. Helena Paparizou med ”Survivor”
8. Outrigger med ”Echo”

Christer björkman som är Melodifestivalens exekutiva producent skriver på SVT.se att det är det bästa startfältet någonsin i Andra Chansen.

Så här avgörs andra chansen:

Omgång 1: Alla 8 låtar spelas i en öppen omgång precis som i deltävling 1-4 med samma telefonnummer som i deltävling 1-4. Efter avläsning presenteras vilka 5 bidrag som kvarstår och vilka 3 som placerat sig som 6-7-8 och därmed lämnar tävlingen.

Omgång 2: 5 låtar med bibehållna röstsiffror (samt telefonnummer) deltar i omgång 2. En kort repris av de 5 låtarna spelas upp.

Efter avläsning går de 4 bidrag med flest röster vidare till de avslutande duellerna.

Duell 1:  Bidraget med flest röster möter det bidrag som fått minst röster. Duell 2:  Bidraget med näst flest röster möter bidraget med tredje flest röster.

Det redovisas inte vilken duell som är vilken och inte heller rangordning mellan 1-4. Vilken duell som spelas först avgörs efter omgång 1, på plats av exekutiv producent. Duellerna avgörs med nya telefonnummer och med nollställt räkneverk.

I Andra chansen röstar tv-publiken via telefonröstning och SMS i omgång 1 och 2. Programmets tempo gör att SMS-röstning inte används i duellerna, då kan publiken endast rösta via telefon.