Gå direkt till Nyheten (Nytt bolag vill ta över Hovby flygfält)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 20 januari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Nytt bolag vill ta över Hovby flygfält

Publicerad fredag, 31 januari 2014, 09:23 av Tore Sahlström

Ett nytt bolag är på väg att skapas och företaget skall arrendera Hovby flygfält av Lideköpings kommun. Kommunledningen är informerad men det finns inga beslut. Det nya bolaget vill utveckla flygplatsen med nya verksamheter i form av service av flygmaskiner, frakt- och passagerarflyg. Det skriver NLT i dag.

3 kommentarer på “Nytt bolag vill ta över Hovby flygfält”

 1. foeredettingen skriver:

  Låter som en saga. Heter flygbolaget bröderna Grimm, eller Hans & Greta?

 2. goran_mp_larsson skriver:

  MP i Lidköping kommer säga nej till utvecklingen av passagerar flyg från Hovby flygplats pga klimat/ miljö och ekonomiska skäl .
  Det är helt emot kommunens vision om det hållbara Lidköping .
  Vi vet att det ekonomiskt ej är sunt att satsa på passagerar flyg på så korta distanser. Vi vet hur det blev med Golden Air perioden med stora ekonomiska problem .

  MP i Lidköping vill utreda möjligheterna till att utveckla ett nytt bostadsområde på flygfältet Hovby för det behövs att möjliggöra nya boende områden för att nå målet 45000 invånare .

  Göran Larsson MP kommunalrådskandidat 

 3. Björn He Bergman skriver:

  Tycker liksom MP att Lidköpings flygplats ska stängas. Färre flygplattser=Färre flyg=Bättre miljö! Satsa på järnvägar och motorvägar istället för på flyg! Bilar, bussar, m.m. är miljövänligare (och tåg miljövänligast) än idiotiska onödiga flygmaskiner! Och om de som bor i och i omgivningen av Lidköping vill resa med flyg så kan de åka till närliggande flygplatser som Örebro eller Trollhättan-Vänersborg, eller till och med hela vägen till Arlanda norr om Stockholm!

Kommentarerna är stängda