Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Julstaden eller hjulstaden?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Pontus och Marina
  3. I morgon:
  4. Helga och Olga

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Julstaden eller hjulstaden?

Publicerad fredag, 29 november 2013, 12:00 av Björn Smitterberg

debatt-insikonÄr det dags att sätta upp julgirlander över Skaravägen i fortsättningen?
Så att alla som åker förbi verkligen handlar här.
Eller ska vi ägna oss åt Lidköpingsborna?

Nu gick väl redaktören lite väl långt förstås, och till alla kommentarsugna: Det var ett skämt.
Men med lite allvar ändå. Intressant blir det att se hur det går i Landskrona – som nu ska göra ett tappert försök att stoppa fler köpcentrum i randområden. Landskrona ligger ju mitt i Örestad med hur mycket handel som helst, och har stor efterfrågan på mark för nya köpcentrum. Men politikerna vill värna småstaden och vill att stadens centrum ska vara levande i stället för ytterkanters köplador. Landskrona vägra planera för annat än industrier.

Det är fint i Lidköping nu, med julgirlanger och stjärnor som minner om tiden då vi demonstrerade för FNL. Men det är förstås annat det ska minna om. Granar och allt lyser upp staden. Bara det nu inte kommer snö och förstör alltihop…

En helt ny mötesplats har Lidköping fått – Red Light District. Nu ska ingen dra likhetstecken med Amsterdam. Utan det är något annat – det är så att gatlyktan just där Kjell Hedvall bor är röd!

Så trist det var att förra veckans kåseri uppfattades som en kritik mot politiker. Det var inte meningen, det som berättades var ju en historia som utspelade sig innan kommunen kopplades in – även om en kommunal tjänsteman var informerad. Historien bekräftar ju faktiskt vad Kjell Hedvall hävdat i sammanhanget; Biltema har erbjudits och tackat nej till andra möjligheter.

hortpastangranar131129Med tanke på den stundande julhelgen vidarebefordras alla de varningar som finns när det gäller granar. Den här bilden är alldeles färsk – ännu färskare än de nyhuggna granarna som är på bilden.

Skövde har missförstått det här med julhelg och traditioner helt. De har fixat en app för alltihop. Ska man dansa kring mobilen också?

En annan ny bild är nedanstående. Det ingår numer som en av Lidköpings kommun presenter.

hortpastanpresent_131129

Redaktörens undran; Lidköping skall ju verka för hållbarhet – varför då denna plastsak?
Svaret redaktören fick: Den visar på hållbarhet, vi använder dricksvatten i våra flaskor i stället för importerat från Frankrike.
Så det var alltså en riktigt genomtänkt present. Häromveckan var det gäster i Lidköping från flera andra platser i Europa. Lyckliga reste de hem med varsin vattenflaska i plast. Om de fylldes med vatten innan avfärden vet redaktören inte – hemska tanke, tänk om de åkte hem till Frankrike och fyllde dem…

Låt oss nu avrunda dagens språkliga höjdpunkt med en anekdot från Vinninga, det är ju Bengt BG Gustavsson därstädes som är specialist på sådana:
–  Jo jag kommer för att laga ett rör.
– Det måste vara fel.
– Är det inte hos Janzon?
– Nej, han flyttade för fyra år sedan.
– Det är ju också ett sätt! Först ringer man efter hjälp och sen flyttar man vidare utan att säga ett ord!

God Helg