Gå direkt till Nyheten (25 miljoner till lekplatser – men 22 kommer att rivas)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

25 miljoner till lekplatser – men 22 kommer att rivas

Publicerad Wednesday, 13 November 2013, 18:09 av Björn Smitterberg

lekplatsutredning_131113Redan under 2014 kommer flera lekplatser i Lidköpings kommun att moderniseras. Under de närmaste tio åren är det ett omfattande utvecklingsprogram som väntar, bl a för att klara tillgängligheten. Totalt kommer det under tio år att kosta cirka 25 miljoner kronor.

Flera nya lekplatser byggs, andra kommer att rivas. På en del håll finns lekplatser där det inte finns barn i närheten. Nu presenteras allt i en stor lekplatsundersökning som i dag blev offentlig. Lidköpings kommun har fattat principbeslut att genomföra planen.

Av kommunens 77 lekplatser kommer 22 att skrotas. 55 blir kvar, och av dessa kommer sex att byggas om till särskild utvecklingslekplats. 31 kommer att förvandlas till närlekplats medan 18 skjuts på framtiden.

lekplatsutredning_131113

Bilden är klickbar till större format

Avsikten är att en välutbyggd så kallad utvecklingslekplats skapas i varje stadsdel. Genomsnittskostnaden beräknas till drygt 1,6 miljoner per plats. Blomsterleken i Stadsträdgården är en utvecklingslekplats – den kostade 2,2 miljoner kronor.

Järpås, Lovene, Vinninga, otterstad, Tun, Saleby, Filsbäck, Norra Härene, Gillstad och Svalnäs har i dag lekplatser som kommer att bli närlekplatser med en något mindre utrustning än utvecklingslekplatserna. I Järpås, Vinninga, Tun och Filsbäck finns även lekplatser som kommer att rivas – men totalt är det 19 lekplatser som kommer att renoveras.

 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
skebokvarnsv
Gäst
skebokvarnsv
14 November, 2013 01:58

Vad tråkigt. Flyttar till “311” i december, med två barn på tre och fem år som redan provlekt lekplatsen och älskat den. Nu kommer närmsta lekplats vara flera kvarter bort och inte såpass nära att man kan släppa iväg dem själva.