Gå direkt till Nyheten (Bilfirma uppmanas ersätta kund)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bilfirma uppmanas ersätta kund

Publicerad måndag, 14 oktober 2013, 06:51 av Redaktionen

En person i Norrköping som köpt en bil av en bilfirma i Lidköping ska, enligt Allmänna Reklamationsnämnden, ersättas med 6.000 kronor på grund av en felaktig uppgift om bilens ålder i köptekontraktet. Bilen skulle enligt företaget vid köpet vara nytillverkad. Det visade sig dock att den stått till försäljning i över ett år. Mannen begärde kompensation med 15.000 kronor förutom en försäkringsavgift på 1.000 kronor. Nämnden har dock jämkat det kravet till 6.000 kronor. Bilfirman skulle ha talat om att bilen var tillverkad tidigare än man uppgivit. Det var rätt årsmodell men var tillverkad tidigt.