Gå direkt till Nyheten (Föreslår kommunalt kopplade poliser)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 maj 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Föreslår kommunalt kopplade poliser

Publicerad onsdag, 09 oktober 2013, 09:58 av Redaktionen

– När nu polisväsendet omorganiseras bör man pröva möjligheten att lokala poliser stationeras i alla Sveriges kommuner. De lokala poliserna bör arbeta med brottsförebyggande arbete, vara närvarande och genom god lokal kännedom om problembilden och personkännedom kunna lagföra och förhindra brott. De bör även etablera ett nära samarbete med kommunen och skapa god och nära kontakt med ortsbefolkningen. Fler lokalt stationerade poliser skulle öka tryggheten och minska brottsligheten i våra landsbygdskommuner, menar Sten Bergheden (M).

– Trots att många fall av upprepade trafikbrott som överträdelser av kör- och vilotidsreglerna, utslitna däck och bromsar, olagligt cabotage, överlast och hastighetsöverträdelser och dieselstölder har anmälts till polisen, så leder de sällan till åtal. Detta gör att trafikfaran på våra vägar ökar och att brott mot trafiksäkerhetsreglerna sätts i system. Jag lämnar därför in en riksdagsmotion om att polisen bör prioritera att lösa upprepade trafikbrott och skapa en tydlig organisation för trafikpolisen, olagliga transporter ska inte kunna konkurrera ut lagliga transporter.