Gå direkt till Nyheten (Höga hopp för folkhälsan – Folkhälsodagen engagerar tusentals)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 17 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Naemi och Naima
  3. I morgon:
  4. Lillemor och Moa

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Höga hopp för folkhälsan – Folkhälsodagen engagerar tusentals

Publicerad lördag, 28 september 2013, 13:19 av Björn Smitterberg

tklevo_lopMassor av idrottsföreningar, motions- och friluftsorganisationer – ändå är det bara en del av alla som i dag deltar i Folkhälsodagen. Det har blivit en tradition att i slutet av september varje år ägna en hel dag åt folkhälsan. I år är det Calle Mattsson som ”toppar”reportaget. Han är en av medlemmarna i TK Levo som visade upp sig. Tk Levo fanns tillsammans med basketspelare på Iqbals torg och det blev ett välfyllt torg  med många som ville se undomarna – inte minst Calle Mattsson och Hanna Rödén i deras mycket höga hopp.

tklevo_130927

Här följer ett reportage i bilder. Alla bilder är klickbara till större format.

folkhelsopris_2013Lidköpings FK fick ta emot årets folkhälsopris. I motiveringen sägs bl a att klubben arbetar aktivt med flickor och pojkar, och med integration av unga nya inflyttade. Hans Fredrik Johansson tog emot priset – som skall användas till en säsongsavslutning med direktsänd fotboll på Folkets Hus. Kommunalrådet Katarina Sundberg delade ut.

spring_130927Kristian Stojanovic går mot mål i det lopp för barn och ungdomar som LIS arrangerade för andra året i följd. Kristian Stojanovic har ett namn vi får komma ihåg – det var andra gången han på kort tid kunde vinna en löpartävling i Lidköping.

springb_130928Medaljer, saft och frukt i målgången. 70 deltog i år – dubbelt mot förra året.

kampsport_130928Kampsporten har i Lidköping en egen akademi. Maria Ljungberg och Tobias Johansson var ett par av dem som visade tuffa tag.

skarpskytte_130927Skarpskytte för synskadade – det var föreningen Träffpunkten som visade sina vapen. Dan Nylund berättade.

pingis_130928Mikael Corsini är pingsinstruktör ochlät unga försöka samla poäng genom att träffa rätt.

anita-ingvarsdotter_130928Andligt måste vi också må bra. Prästen Anita Ingvarsdotter fanns på Stenportsgatan.

rollerderby_130928Roller Derby har av någon okänd anledning blivit en tjejsport. Det började som en överdriven kampsport men har utvecklats till en tuff sport på nytt sätt. Enegenhet i sporten är att man har sin alias. På bilden är det från vänster Shäxie Bacon -Ällen Höög, Ciwi Delish -Carina Koski, Pixie Dust – Maria Liljeberg, samt Fishnet Annie – Anna Tornberger.

scouter_130928Magnus Hermansson satt vid lägerelden och talade om scouting.

linda-palmGodis för barnaöron – det visade författarinan Linda Palm på Biblioteket där hon finns med sina böcker med olika figurer.

kerstin_waangstedt_130928Kerstin Wångstedt har alltid många järn i elden – nu har hon skapat en verksamhet där man kan glädja varandra.

teckentolkning_130928Philip Moberg satt med en dator och teckentolkade allt som hände på scenen. Personer med nedsatt hörsel kunde därmed följa vad som händer i realtid. Philip Moberg berättade att han finns vid Tolkcentrum och att detta är en gratis tjänst som regionen tillhandahåller för att göra arrangemang bättre för personer som har svårt att höra. Han såg själv på en dataskärm, men texten fanns också på en större filmduk.