Gå direkt till Nyheten (En fotograf med graffiti och kubism i blodet
Vernissage på lördag i Konsthallen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

En fotograf med graffiti och kubism i blodet
Vernissage på lördag i Konsthallen

Publicerad torsdag, 26 september 2013, 11:45 av Björn Smitterberg

David-Thornell-a-130926David Thornell är fotograf, men det är verkligen inte vilka bilder som helst. David Thornell är antagligen Lidköpings mest framstående fotograf just nu – eller åtminstone en av dem. Bilderna är dels från Lidköping, men väldigt många är från USA och Frankrike – länder han besöker ofta och gärna.

Just nu hänger han sina bilder i Konsthallen för att ha vernissage på lördag. I mindre skala har han ställt ut tidigare. Raka linjer, med tvära vinklar – det får David Thornell att putsa objektivet för att ta bilder. Här finns förstås mycket annat, men frågan är om de inte de raka linjerna, tvära vinklarna är ett kännetecken. David Thornell hittar vinklarna överallt – i Lidköping spväl som i Los Angeles.

– Jag gillar att vara i USA. När jag reste dit senast började passmyndigheterna fråga vad jag egentligen höll på med…

David-Thornell-b-130926

David Thornell har börjat sälja bilder och börjat få inkomster. Han hoppas kunna leva som fotokonstnär. Bilderna är lätta att ta till sig, lätta att öppna samtal om för de är innehållsrika och fyndiga. Det kan vara triangelformade saker han ser, som en kolhög i Lidköpings hamn. Och det kan vara en spikrak väg i mellersta USA som är rak i flera kilometer för att plötsligt göra tvära svängar. Han kom hem i tisdags från senaste resan och har redan gjort i ordning bilder från Seattle.

Det började tidigt med bilder för David Thornell, men sedan ett tiotal år har han fotat på allvar. Han har även varit intresserad av konstformen graffiti – och det framgår lite grann av hans bilder även nu. Motiven och framställningen av bilderna andas ofta lite graffiti. David Thornell är självlärd.

Se en del av David Thornells bilder i Lidköpingsnytt – han är en av de fotografer som skickar in bilder. Klicka här.

Och, framför allt, se hans bilder i sina rätta format på Konsthallen fram till 20 oktober. Vernissage på lördag klockan 11.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johan Lundberg
Gäst
26 september, 2013 04:17

Rekommenderas varmt!

StigStefan
Gäst
StigStefan
26 september, 2013 06:23

Se inte så deppig ut David, du skulle fortsatt med hockeyn! Du & Baze var ju king.