Gå direkt till Nyheten (Debatt: Göran Larsson svarar Ove Nordström)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Göran Larsson svarar Ove Nordström

Publicerad tisdag, 27 augusti 2013, 09:36 av Redaktionen

För ett par dagar sedan begärde debattören Ove Nordström (V) svar av MP:s Göran Larsson om vinster i välfärden.
– Vinster i välfärden ska återinvesteras!

Klicka här för att se Ove Nordströms artikel

Svar till Ove Nordström!

Det är så att beslutet från kongressen 2013 – ”partiets högsta organ”  – är tydlig gällande att alla vinster inom välfärden skall återinvesteras, vilket innebär att politiker inom alla nivåer ska förhålla sig till detta och gör man inte detta så får man svara inför kongressen 2014 i maj förstås!

Jag har uppfattningen att det är tydligt hos såväl (S) och (MP) att friskolan och dess vinstuttag kommer diskuteras mer inför valet och för min del så är inte den uppgörelsen om friskolorna med Alliansen satt i sten utan frågan kommer upp på nästa kongress inför valet i MP !

Det är min tydliga åsikt att det behövs en ny regering efter valet och min personliga uppfattning är att vi måste få en politik som tryggar välfärden i kombination med en ny miljö- och klimatpolitik som är långsiktig och med detta sagt , så exkluderas enligt min syn inte (V) i en rödgrön regeringsbildning om det är möjligt!

Blir detta fallet efter valet Ove, så skulle det innebära en annan politik inom bl a välfärden och rätten till vinstuttag eller inte!

Det är viktigt att vi som är missnöjda med Alliansens miljö- och välfärdspolitik för fram detta i valrörelsen och har respekt för att (MP), (S) och (V) har olika prioriteringar men också att vi är bra på att samverka och ta ansvar som i Västregötalandsregionen och i Lidköpings kummun, som i rödgröna ledningar!

Tack för frågan i en av valets viktiga välfärdsfrågor!

Med vänlig hälsning, Göran Larsson

2 kommentarer på “Debatt: Göran Larsson svarar Ove Nordström”

  1. foeredettingen skriver:

    Betackar mig för ytterligare en omgång med en rödgrön röra!

  2. erik_lisch skriver:

    Jag vill gärna behålla åtminstone en liten del av den offentliga välfärd som borgarna kämpar för att riva ner. Får de fyra år till på sig så lär hela Sverige förvandlas till ett lågprisvaruhus för risk-kapitalister i ännu högre grad.

    Nu har jag inte särskilt stort förtroende för ”de röd-gröna” heller, men det finns ändå gradskillnader.

Kommentarerna är stängda