Gå direkt till Nyheten (Inspirerar till matte-studier)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juli 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Inspirerar till matte-studier

Publicerad lördag, 01 juni 2013, 09:05 av Björn Smitterberg

Alla elever i årskurs sju i Lidköping-skolorna Dalängskolan, Fredriksdalskolan och Rudenschöldsskolan att få en inspirationsdag i matematik.

Matematikinspiratören Farid Nolen kommer för att tända motivation och påverka inställningen till matematik.

Inspirationsdagen ingår i projektet Mathivation som handlar om att göra ungdomarna till kreativa problemlösare genom att uppmuntra motstånd och stimulera deras självförtroende och utveckling i matematik. Det sker bland annat genom föreläsningar, mentorskap och utbildningar.

– Mathivation är en av kommunens satsningar för att stärka elevers kunskaper och skapa intresse för matematik. Det som är spännande är att detta bland annat bygger på att det är jämnåriga ungdomar som inspirerar och uppmuntrar varandra, berättar Lena Holsendahl, skolutvecklare på förvaltningen Barn & Skola.

Farid Nolen arbetar med skolsamverkan på Västsvenska Handelskammaren i Göteborg, och det är också där han driver projektet Mathivation. Sedan 2005 har han fortbildat fler än 3.000 lärare i inspirationsmetodik och föreläst för mer än 60.000 personer i 22 länder runt om i världen. Mathivation är en del av Lidköpings kommuns arbete med Matematiklyftet, som är en statlig satsning för att höja matematikkompetensen.

5 juni: Dalängskolan och Fredriksdalskolan
10 juni: Rudenschöldsskolan