Gå direkt till Nyheten (Tystlåtna köpmän driver City)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tystlåtna köpmän driver City

Publicerad Thursday, 23 May 2013, 08:04 av Björn Smitterberg

Det är inga stora ord som kommer från bröderna Thomas och Urban Mouchard. Det har sin kundkrets och den är trogen och stark.
– Vi är nöjda med omsättningen, säger Thomas Mouchard utan att för den skull gå in på någon sifferexercis.

City Herrkläder blev City Herr & Dam för knappt tio år sedan. Det var alltså då det kom damkonfektion i butiken.

City har funnits länge – de första kläderna såldes här 1926. Sedan 2001 är det Thomas och Urban Mouchard som är ägare, men fortfarande kommer deras pappa och hjälper till med pappersarbetet lite då och då. Det var han som fick in dem i branschen. Det var redan på 1980-talet.

Fem personer arbetar i butiken i dag – förutom bröderna kan man träffa på kändisar i branschen i form av Victoria, Veronica och Stilla. Ingen behöver någon närmare presentation. Stille – Stig Lennart Skoglund – har arbetat med herrkläder i många, många år.

– Vår nisch är att vara personliga. Vi konkurrerar inte med lågpriskedjorna i kläder. Vi har märkeskläder och högre grad av service till kunderna. Vi mycket noga med att ge service, kunde ska känna sig omhändertagen hos oss. Det kunderna går hem med skall de känna sig nöjda med.

Konceptet har lyckats. Kunderna finns inte bara i Lidköping, hit kommer kunder från stora delar av Skaraborg.

– Visst är det roligt att vi får in kunder från Falköping och Mariestad.

Nu är det sommarkläder som dominerar i butiken. Samtidigt har man för någon månad sedan klarat av inköpen av höstens och vinterens kläder.

– Vi har våra egna inköpskanaler och behöver beställa i god tid. Vi köper in 30 storlekar av byxor, så det blir ett ganska stort lager, säger Thomas Mouchard.

Att lämna sina lokaler vid Nya Stadens torg har aldrig varit aktuellt – det har inte ens varit en idé som diskuterats. Det här är en affär som hör hemma i de här lokalerna sedan huset byggdes. Nu står det lediga lokaler där biblioteket varit – men det finns inga uppgifter om vad som ska hända med de lokalerna.

– Visst är det intressant att utveckla Lidköpings centrum – det är många som gillar att handla här. Själva tar vi inte så stora initiativ i frågorna även om vi är med i Lidköpings Handelsråd (tidigare köpmannaföreningen). Vi följer med vad som sägs men föredrar en tillbakadragen roll.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
23 May, 2013 08:19

Bästa klädaffären i stan!

Man känner sig alltid välkommen och omhändertagen. Och alltid nöjd med köpen!

Micke
Gäst
Micke
23 May, 2013 03:43

Varför händer det inget i orionhuset???? Det skulle ju bli en galleria med nya butiker!

Napier
Gäst
Napier
23 May, 2013 08:37

De som jobbar i butiken borde vara föredömen för alla butiksanställda!. Mina släktingar som bor i Västerås och Örebro passar på att handla där när de är på besök.