Gå direkt till Nyheten (Biluthyrare fotade körkort och kontokort)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Biluthyrare fotade körkort och kontokort

Publicerad måndag, 13 maj 2013, 16:05 av Björn Smitterberg

En biluthyrare i Grästorp har anmälts till Allmänna Reklamationsnämnden av en person i Stockholmstrakten. Kunden hävdar att uthyraren uppträtt oproffsigt och givit bristfällig information.

Bakgrunden är att kunden har en egen bil med någon form av garanti vid haverier. Nu inträffade ett haveri i Grästorpstrakten.

Enligt kunden var det bilmärkets representant kontaktade biluthyraren i Grästorp om en hyrbil. På väg till biluthyrningen i Grästorp fick kunden veta att han skulle betala milkostnad för hyrbilen.

Väl framme för att hämta bilen tog hyrfirmans representant körkortet och kundens bankkort och fotograferade dessa tillsammans med mobilkameran. Detta medförde att kunden därefter spärrade sitt bankkort.

Efteråt har kunden fått räkning på 7.900 kronor, varav bilmärket stod för 3.000. I kostnaden ingick bl a vägtullar – som kunden hävdade att han betalat själv. Då drog uthyraren utan vidare av 1.000 kronor.

how can i get my ex boyfriend back

Kunden är beredd att betala tre kronor per kilometer (3.300:-) men inte mer. Det accepterar inte uthyraren som hävdar att kunden fått veta allt om kostnaderna på telefon – och det uppgavs att man tagit en symbolisk summa på 1.000 kronor i vägtullavgifter. Uthyraren – som är rikstäckande – erbjöd sig gå med på kundens alla krav om denne skrev under ett kontrakt att bara hyra bilar från just denna biluthyrare i all framtid.

jfdghjhthit45