Gå direkt till Nyheten (Prins Carl Philip sponsrar tävling på Motorarenan
Söker nya racingförmågor – (uppdaterad version))

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Prins Carl Philip sponsrar tävling på Motorarenan
Söker nya racingförmågor – (uppdaterad version)

Publicerad fredag, 03 maj 2013, 18:38 av Björn Smitterberg

I augusti kommer hundratals kartingförare till Lidköpings Motorarena för att under ett par dagar köra olika tävlingar. Det är nu klart att prins Carl Philip kommer att sponsra med ett mycket speciellt pris – förutom själva pokalen går de tre främsta vidare till att pröva köra Formel Renault i Karlskoga senare i höst.

Dessutom kan vinnare i Lidköping räkna med attfå delta i världsfinalen som går i vinter – på en ännu obekant plats.

– Vi har jobbat med att finna något unikt för Lidköpings Karting Klubb säger dess ordförande Jens Andersson och Camilla Börjesson som leder tävlingskommittén.

Med ett par av landets bästa kartingförare presenterade prinsen i dag planerna på tävlingarna i Lidköping.

Efter mycket arbete presenterades i kväll  planerna. De har tidigare i dag presenterats av prinsen själv på Knutstorp Ring vid en presskonferens där.

I mitten av augusti kommer stora kart-tävlingar att genomföras i Lidköping. I samband med dessa kommer man att tävla om prinsens pokal och förhoppningen är att sprinsen själv ska dela ut priset – men det är inte klart. Förutom detta hägrar alltså möjligheten att få pröva på formel-körning.

– Avsikten är att finna nya förare till de större klasserna än de vi har i karting. Projektet är unikt för oss i Lidköping och vi kommer att arrangera de här tävlingarna i flera år framöver.

Jens Andersson

Klubben räknar med stor publik – ännu större än den haft vid tidigare tävlingar. Det har också bokats in så det kommer förare från de stora tävlingarna till Lidköping för att visa upp sig. Det blir dessutom program för alla deltagarna kvällstid vilket är helt nytt i den här världen där alla hittills åkt hem till sitt efter tävlingarna. I kartingbanans tunnel planeras för en bioföreställning.

– Vi tror på att få cirka 200 förare till tävlingarna och en stor publik, säger Camilla Börjesson.