Gå direkt till Nyheten (”Big Drop” är årets nyhet på Skara Sommarland – störst i Europa)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 27 maj 2019
  1. Dagens namn:
  2. Beda och Blenda
  3. I morgon:
  4. Ingeborg och Borghild

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

”Big Drop” är årets nyhet på Skara Sommarland – störst i Europa

Publicerad tisdag, 05 mars 2013, 11:06 av Redaktionen

Du kliver in en röd kapsel högt ovan jord och dörren stängs bakom dig. Du sluter ögonen, korsar armar och ben och lystrar till nedräkningen. I nästa stund öppnas en fallucka och du faller plötsligt 21 meter fritt i 60 km i timmen.
Big Drop, årets nyhet på Skara Sommarland, är Europas högsta vattenfrittfall med fallucka.

– Skara Sommarlands nya attraktion Big Drop är unik i sitt slag, skriver Skara Sommarland i ett pressmeddelande i dag.

Banans längd med en fallhöjd på hela 21 meter gör attraktionen till Europas högsta vattenfrittfall med fallucka. Från och med i juni i år kommer Big Drop att uppmana Skara Sommarlands besökare att testa sina gränser och konfrontera sin höjdskräck.

– Det känns fantastiskt kul att vi från och med denna säsong kommer att kunna stoltsera med en vattenattraktion som är ensam i sitt slag i Europa. Med denna häftiga attraktion vill vi sätta Skara Sommarland på kartan över Sveriges främsta upplevelsedestinationer, säger Hans Ericsson, vd på Skara Sommarland.

Bygget av årets nyhet har redan påbörjats och attraktionen beräknas vara klar lagom till Skara Sommarlands premiär den 6 juni. Big Drop kommer att placeras på platsen där vattenattraktionen Fritt fall tidigare stod. Den nya attraktionen blir en betydligt modernare variant av sin förlaga.
Fallhöjd: 21 meter (Banans totala längd är 82 meter)
Topphastighet: 60 km i timmen
Investering: cirka 6 miljoner kronor

Totalt har mer än 125 miljoner kronor investerats i Skara Sommarland sedan 2006.
Idag är Skara Sommarland Skandinaviens största vattenpark med ett brett utbud av upplevelser, från tempererade vattenäventyr och svindlande berg- och dalbanor, till tivoli, gokartbanor och våghalsig parkunderhållning.

Inför säsongen 2013 satsas åter på kärnverksamheten; Vattenparken.

2012 hade Skara Sommarland cirka 450 anställda under säsong, drygt 260.000 besökare och omsatte cirka 90 miljoner kronor. Skara Sommarland är en del av upplevelsekoncernen Parks and Resorts. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland.