Gå direkt till Nyheten (Fördel Villa i kvartsfinalserien mot Västerås)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 18 juni 2019
  1. Dagens namn:
  2. Björn och Bjarne
  3. I morgon:
  4. Germund och Görel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fördel Villa i kvartsfinalserien mot Västerås

Publicerad söndag, 17 februari 2013, 15:39 av Tore Sahlström

Första matchen i kvartsfinalserien borta mot Västerås vann Villa med 7-2 (1-3). Ett Västerås som bara har vunnit en match på de sju avslutade matcherna i elitserien, så Villa var skyhöga favoriter och infriade lätt favoritskapet med en klar seger.
Västerås inledde matchen bra och chockade förmodligen Villa med ett mål efter fem minuter. Ju längre halvleken gick desto mer tog Villa över och hade full kontroll på tillställningen. Innan halvtidsvilan gjorde också Villas måltrio Daniel, Jesper och David var sitt mål varav två på hörna.

Andra havleken dominerade Villa och en kvart in på halvleken fick Västeråsspelaren Anders Bruun matchstraff för olämpligt uppträdande. Med en man mindre i Västerås kunde inte hemmalaget stå emot Villas anfall och Lidköpingslaget kunde vinna med hela 7-2. Då hade även Villa missat straff som David Karlsson brände. 

Senast Västerås och Villa möttes i slutspel var säsongen 1996/97. Då vanna VSK i tre raka. Nu blir det Villa som kommer att vinna tre raka-allt annat vore sensation i den toppform som Villa befinner sig i .Retur på tisdag i Lidköpings Arena.

Publik: 2.118 personer varav ett hundratal Villafans.
Målgörare Villa BK: Daniel Andersson 3 mål, Jesper Bryngelsson 2 mål och David Karlsson,  Tim Persson ett mål vardera.
Västerås: Mickael Olsson och Jan Rintala.