Gå direkt till Nyheten (Nytt bad, nya vandringsleder på Kållandsö)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt bad, nya vandringsleder på Kållandsö

Publicerad Thursday, 14 February 2013, 12:12 av Björn Smitterberg

Allt pekar på att ett samarbete mellan Lidköpings kommun, Tranebergs ägare Thomas Pilhagen, och Sparbanksstiftelsen i Lidköping kommer att resultera i en stor satsning på Kållandsös västra sida – med bad och vandringsleder.

Det handlar om en satsning för nära 3,5 miljoner kronor. Förslaget skall denna vecka prövas av politiker i kommunstyrelsens arbetsutskott för att – om planerna följs – antas av kommunfullmäktige i april.

Markägaren till Traneberg har sedan tidigare velat bygga en ny parkeringsplats och en ny väg. Detta möjliggörs nu samtidigt som en önskan om att öppna en badplats nära golfbanan blir verklighet. Golfbanans servicehus skall även vara centralpunkten för andra besökare än golfspelare.

Sparbanksstiftelsen i Lidköping bidrar med pengar till utveckling av badplatsen.

Sammanlagt satsas 3,425 miljoner kronor enligt förslaget. Lidköpings kommun och Sparbanksstiftelsen bidrar med vardera knappt 1,2 miljoner kronor, Thomas Pilhagen bidrar med lite över 1 miljon.

De tänkta vandringslederna framgår av nedanstående kartbild tagen ur beslutsunderlaget. Bilden kan klickas till större format.

 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bertil Bertilsson
Gäst
Bertil Bertilsson
15 February, 2013 10:55

Detta verkar vara ett bra ett initiativ. Men, det gäller att naturen vårdas och aktas. Ingreppen för målsättningen att öppna upp för lätt åtkomst för oss männinskor får inte bli på bekostnad för djuren och naturen i övrigt bara.