Gå direkt till Nyheten (Flygföretag lämnar Hovby)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Flygföretag lämnar Hovby

Publicerad onsdag, 06 februari 2013, 21:18 av Björn Smitterberg

Nu mister Hovby flygplats sin status som instrumentflygplats och därför flyttar Bluelink Jets över verksamhet till Skövde. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande i kväll.

– I och med nedläggningen av Lidköping Hovby flygplats som en instrumentflygplats flyttar flygbolaget Bluelink Jets stora delar av sin flygverksamhet från Hovby, skriver Mats Ferm på företaget i ett pressmeddelande i kväll.

– Bluelink Jets är ett flygbolag som opererar tre privatjet åt tre olika flygplansägare, både kommersiellt samt för företagsflygningar. Fram till januari 2013 har ett flygplan tillhörande Benders Sverige AB varit stationerad på Lidköping Hovby flygplats. Ytterligare ett flygplan har Bluelink Jets avsett att placera i Skaraborgsregionen och detta flygplan har till november 2012 varit baserad på Stockholm/Bromma flygplats. Dessa två flygplan flyttas för tillfället till Skövde flygplats. Det tredje flygplanet opereras från Västerås flygplats och berörs ej av denna flytt av flygverksamhet.

Bluelink Jets huvudkontor i centrala Lidköping blir kvar och för tillfället är det endast flygverksamheten som påverkas av Hovby flygplats nedläggning.