Gå direkt till Nyheten (Jo, det är sant!
Man måste ha telefon för att få kissa vid Resecentrum)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 21 oktober 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Jo, det är sant!
Man måste ha telefon för att få kissa vid Resecentrum

Publicerad måndag, 04 februari 2013, 10:25 av Björn Smitterberg

Västtrafik har tagit bort möjligheten att använda toaletten på Resecentrum i Lidköping genom att stoppa pengar i ett myntinkast. Nu krävs att man har en mobiltelefon, helst en så kallad smartfon. I den skall man ha en app nedladdad i telefonen, och för att appen ska fungera måste man ha ett konto registrerat – eller sms:a in och få en kod.

I en insändare från en mamma som i helgen skulle hjälpa sitt barn in på toaletten kom det förtvivlat klagomål på detta: Är detta en offentlig toalett? Några har undrat om det verkligen är sant det som står i insändaren, och Lidköpingsnytt kan intyga sanningen.

I Lidköpings kommuns sammanställning över offentliga toaletter finns den här toaletten med. Men det är Västtrafik som är ansvarig för  toaletten. Lidköpingsnytt frågade vid Pressbyrån inne på Resecentrum och fick veta att den nyckel som finns i huset bara får ”användas vid katastrofsituationer”.

När det gäller biljettköp via mobiltelefon har Västtrafik utnyttjat systemet Wywallet. Här kan man via en applikation som man kan hämta till sin mobiltelefon få konto. Man kan här sätta in pengar i förväg på sitt konto och låta utgifter såsom toalettbesök i Lidköping dras från kontot. Man kan till exempel även få betala via fakturan på mobilteleräkningen. Men det är visserligen en process att använda Wywallet första gången.

Dessutom måste man ha en mobiltelefon som kan ladda ned applikationer – populärt kallat appar. Det är kanske inte vad man väntar sig i nödens stund. Inte heller att behöva SMS:a och invänta en kod.

När Lidköpingsnytt är i Resecentrum kommer en uppmanare i väntsalen: Skriv om systemet med mobiltelefon. Det var krångligt nog med att alltid ha en femma i fickan, men det här är ännu värre…

Klicka här till insändaren som slog larm.

29 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bertil Bertilsson
Gäst
Bertil Bertilsson
4 februari, 2013 10:37

Ja, Västtrafik förnekar sig aldrig. Företaget har tydligen stora svårigheter att vara till för att betjäna mänskligheten. Faktum är att man kan bli ”nödig”, bara av att försöka förstå sig på företagets reseplaneringar.

Monika Lindahl
Gäst
4 februari, 2013 10:54

har ringt västtrafik om denna FRUKTANSVÄRDA DISKRIMINERING på Lidköpings resecentrum som drivs av västtrafik. Hur kan man diskriminera människor som så, att bara de som har en speciell mobil kan nyttja toaletten. Detta är i allra högsta grad kränkande- Har försökt få tag på ansvarig för detta på västtrafik. men ingen vill yttra sig om saken

monika lindahl, lidköping

blomman1
Gäst
blomman1
4 februari, 2013 10:58

mycket ska man höra innan öronen ramlar av….tror knappt det är sant…

Broson
Gäst
Broson
4 februari, 2013 11:13

Finns det någon ansvarig på västtrafik, den som hittat på dessa dumheter t.ex. som vågar träda fram och förklara hur man har tänkt? Om man nu har tänkt eller bara försöker visa att man är uppdaterad med ny teknik.

Monika Lindahl
Gäst
4 februari, 2013 11:19

Är inte detta Diskriminering så säg! måste alltså köpa mig en modernare mobil för att kunna använda västtrafiks toalett på lidköpings resecentrum
Jag kan inte skaffa något wywalletkonto då jag har kontantkort till min moderna mobil som dock bara är ett år

monika lindahl, lidköping

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
4 februari, 2013 11:48

Nu måste tokigheterna med Västtrafik få ett slut!

Vi får uppmana Marita Bengtsson och Bertil Jonsson att återigen ta bussen till SKövde och förhandla om en så enkel ”skitfråga”!

Hur ser ansvarigt kommunalråd, Marita Bengtsson , på Västtrafiks agerande? Anser du, Marita, att denna toalett skall funka på detta sätt och ändå vara med i lista över offentliga toaletter?

Och vad anser Västtrafik om att nyckeln i huset endast får användas i katastrofsituation. Är ett aktut WC besök en katastrofsituation?

Redaktören
Gäst
Redaktören
4 februari, 2013 12:05

Inlagt av red på begäran:
Förargelsens hus???K J  S

Napier
Gäst
Napier
4 februari, 2013 12:12

Och dessutom har Västtrafik krav på att man har ett annat slags  konto om man skall resa med dem… Det sitter ett gäng välbetalda beslutsfattare med tjänstetelefoner och leker på kontoret. Den som kan krångla till det mest får väl något slag utnämning och lönepåslag. 

zisse
Gäst
zisse
4 februari, 2013 02:26

Kan detta vara dropen som driver fram en välbehövlig storstädning i styrelse och förtagsledning ?

Funderar
Gäst
Funderar
4 februari, 2013 04:41

Måste man vara tokig för att vara politiker??? När man vill parkera i stan måste man betala endast med mynt, därför att Lidköping i stort sett är ensam om att inte kunna erbjuda kortbetalning i p-automaterna… Men ska man gå på toaletten akut så duger inte varken mynt eller kort… Då måste man ha en toppmodern smartphone med abbonemang och teknisk kunskap om hur det fungerar att betala med den… Snacka om att diskriminera alla äldre, mindre tekniskt kunniga och fattiga i samhället… Och det ska till råga på allt komma från ett röd-grönt regionstyre… Skäms på er…

David Castor
Gäst
4 februari, 2013 10:36
Svarar  Funderar

Toppmodern smartphone? Vilken mobil som helst som man kan skicka och ta emot SMS med fungerar ju. Rätt mycket större chans att man har det med sig än en femkrona i dag.

dorsan
Gäst
dorsan
4 februari, 2013 05:01

Ja fy fan, säger jag på ren svenska.

Bäckström
Gäst
Bäckström
4 februari, 2013 05:10

Välkommen till framtiden, där man äntligen slipper ha fickorna fulla med olika mynt. Det är alltid svårt för äldre generationer när teknologin går framåt och förändrar vardagen. Men kanske kunde ett myntinkast funnit tillgängligt för de som inte har en ”smartfon” (eller smartphone som det egentligen heter)

Svenne02
Gäst
Svenne02
4 februari, 2013 05:47

Man kan faktiskt kissa där bakom om inte polisen är på pass;-)

batsman
Gäst
batsman
4 februari, 2013 06:58

Mycket ska man ha i sin telefon
en ”skithusapp”.

Lundiz
Gäst
Lundiz
4 februari, 2013 08:38

Hur ”skit”dumt får Västtrafik bli ?

Västtrafik jobbar hårt på att göra det så krångligt och dyrt som möjligt för resande …

Finns det andra alternativ än Västtrafik … Ja, då väljer jag det ! 

salkcin
Gäst
salkcin
4 februari, 2013 09:32

Det var ett vansinnigt tjat om att det skulle vara sämre. ALLA som verkar i samhället idag HAR en smartfån. Det är inte något ”supermodernt” eller ”Star Trek”.

Säg att det varit myntdörr, hur länge tror ni den varit hel innan diverse ligister förstört den?

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
5 februari, 2013 02:43
Svarar  salkcin

Äh, du vet hur det är. Vissa verkar leva i någon sorts alternativ verklighet. Det känns ofta helt bisarrt att läsa deras inlägg.

saromosaromo3
Gäst
saromosaromo3
6 februari, 2013 03:14
Svarar  salkcin

ALLA har INTE Smartphones! Men det behövdes ju tydligen inte heller här. Tycker ändå att detta är onödigt krångligt, var där och kollade igår och försökte skicka sms, men det kom inget svar. Ringde senare upplysningen på Västtrafik och han hade aldrig hört talas om detta! Han tyckte alltihopa lät konstigt…..

SM811
Gäst
4 februari, 2013 09:38

Borde det inte sitta en skyllt också att toaletten är endast för kunder med mobiltelefon.

David Castor
Gäst
4 februari, 2013 10:39

Om du köpte en mobil för ett år sedan som inte kan skicka och ta emot SMS (ja, det framgår ju att det räcker – man behöver inte använda smartphone-app) så blev du saftigt lurad. Klart bättre att kunna betala med ett SMS än att vara beroende av att råka ha en femma med sig.

Funderar
Gäst
Funderar
5 februari, 2013 08:06

Din gamla moster eller farbror som är över 80 år kanske har lättare att stoppa in en mynt än att använda mywallet-appen på sin iphone 5 när hon måste uppsöka toaletten…

Helen Johansson
Gäst
4 februari, 2013 10:54

Om detta betyder att man måste ha smartphone eller annat som kräver appar så kan ju jag bara drömma om att gå på en sådan här toa..

Jag har en gammal mobil och det är det ända jag har råd med!
Jävla ideér ni kommer på, kanske är bra på ett sätt men också sämre på ett sätt.
Hur blir de för de äldre då som kanske inte äger en mobil eller iallafall inte en med appar!?
Ne ni har nog vart för snabba kanske, än så länge har inte alla råd med en modern telefon speciellt inte nu när det är så mycket med arbetslöshet och annat..
Tråkigt!

Aengeln Englund
Gäst
5 februari, 2013 05:13

Du kan använda vilken mobil som helst, så länge den kan skicka sms.

Redaktören
Gäst
Redaktören
5 februari, 2013 07:49

Ett allmänt problem med att använda kort, telefoner och vad det nu är för att betalaju spårningen. Västtrafik kan ju nu kolla vem det är som går på toaletten – om man nu skulle vilja det av någon suspekt anledning. Samma sak gäller ju med klubb-kort för vissa butikskedjor, där syftet egentligen bara är att skaffa information så man kan skapa riktad reklam.  /redaktören

Svanefjord
Gäst
Svanefjord
5 februari, 2013 09:50

Förr kunde man följa uppmaningen på affischer på stationen: utnyttja SJ:s rabatter !

Aengeln Englund
Gäst
5 februari, 2013 12:01

Är det här egentligen värre än att förutsätta att man ska ha växelmynt med sig för att kunna gå på toaletten? Att mobiloperatörerna sedan har stängt befintliga betallösningar till förmån för WyWallet är ju egentligen ett separat problem.

Orbitni
Gäst
Orbitni
5 februari, 2013 09:23

Krångligt och dyrt att behöva ha mobiltelefon för att kunna göra ett mänskligt behov. Tur att mobiltelefonen fungerar för flera piss då.

Fahlas Gemini Fahlstrom
Gäst
6 februari, 2013 10:00

jag tycker verkligen inte om detta borde ändra för tänk på alla äldre som ej har någon Smartphone eller annan mobil  dom kommer ju aldrig att kunna utföra sina behov. tycker det är så oerhört dumt å mycket krångligt